Magyar foci

Lökdösődésig fajult a helyzet, távozott Debrecenből a portugál szakmai stáb

Nem békében váltak el a felek.

Herczeg András, a Debreceni Labdarúgó Akadémia ügyvezető igazgatója az utanpotlassport.hu-nak megerősítette: valóban távozott posztjáról Luis Castro, az akadémia portugál szakmai igazgatója és két honfitársa, Gilberto Freitas és Alberto Morais. A búcsú körülményeiről nem kívánt nyilatkozni Herczeg, de a klubhoz közeli források szerint nem békében váltak el a felek.

A korábban a Benfica és a Sporting tehetségkutató csapatában, valamint a Vitória SC utánpótlásában is megfordult, 36 éves szakember nyáron érkezett Debrecenbe harmadmagával, a 6-11 éves korosztályért felelő Roberto Morais és a 12-16 éveseket felügyelő Gilberto Freitas társaságában. A portugálok kimondott célja az volt, hogy európai színvonalúvá tegyék a debreceniek utánpótlás-nevelő műhelyét.

A statisztikák ismeretében kijelenthető, Luis Castro alig több, mint fél évig tartó megbízatása alatt a DVSC felnőttcsapatában két, U21-es korosztályba tartozó labdarúgó lépett pályára bajnoki mérkőzésen. Egyikük az időhúzó csereként 1 percre beálló 17 éves Kóródi Nándor, a másik pedig a 21 éves, 4 percet kapó Barna Szabolcs. Az U19-es csapat jelenleg az első osztályú bajnokság negyedik helyén áll, egy ponttal lemaradva a harmadik MTK Budapest, tizenkettővel az élen álló Ferencváros mögött. Az U17-es és az U16-os együttes egyaránt hatodik.

A hajdupress.hu információi szerint Castróék több kérdésben is összetűzésbe kerültek a vezetőséggel, a klubhoz közel álló források szerint a dolog lökdösődésig fajult. A vita egyik pontja többek között az volt, hogy az egyik korosztályos csapatnak olyan tréner tartott edzést, akinek a kinevezéséről ők nem is tudtak, noha a szakmai munka koordinálása a feladatuk. Annyi bizonyos, hogy a júniustól az NB II-es Kisvárda irányításáért felelő Kondás Elemér, a DVSC első csapatának korábbi vezetőedzője besegít az U16-os együttesnek és Szalánczi Zoltánnal viszi a korosztályt a bajnokság végéig. Hogy esetleg ő volt-e az a szakember, aki kiváltotta a portugálok nemtetszését, nem lehet tudni.

Olvasói sztorik