Magyar foci

„A magyar vb-részvételre lassan keresztet vethetünk”

Bölöni László szeretné ugyan, de nagyon nehezen tudja elképzelni, hogy idővel tevékenyen részt vállaljon magyar futballban.

Bölöni László labdarúgóedző volt Szombathy Pál műsorvezető vendége a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban. Az erdélyi futball magyar legendája hétvégén helyszínen tekintette meg az MTK Budapest – FTC örökrangadót, amelyről kiemelte: nem volt egy nívós mérkőzés, de a gólok nagyon tetszettek neki, a Fradi győzelme pedig vitathatatlan volt, miközben többet várt a fővárosi kék-fehérektől.

– A mérkőzéstől mindenben – tempóban, taktikában, akaraterőben, gyorsaságában – kicsivel többet vártam. Zavart az, hogy az egyik kispadon ült négy német játékos. Nem azért hozok külföldi játékost, hogy a kispadon foglaljon helyet, hanem azért, hogy játsszon.

Az U17-es válogatottról és az edző-kérdésről

– Való igaz, korábban is hangsúlyoztam már, örülök, hogy az U17-es válogatott élén magyar edző irányít. Én nem dolgoztam Magyarországon, senkinek a pártján sem szeretnék lenni. Mivel azonban abban éltem évtizedek óta, természetesen a külföldi profi edzők ellen sem lehetek. Azt viszont furcsának tartom, ha a szakma nem tudja kinevelni a saját nevelő edzői gárdáját. Tehát a magyar fiatalokkal foglalkozó edzői gárdát ki kell tudni nevelni, mert egy klubnak a fiatalokért felelős edzők adják a stabilitást.

Úszott a magyar vb-részvétel?

– A magyar csapat vébére való kijutására szép lassan keresztet lehet vetni, és azt hiszem, ugyanez érvényes a románokra is. Magyarországon mindenki nagyon örült, hogy nyáron a válogatott kijutott az Eb-re, természetesen én is közéjük tartoztam, de azt hiszem, a szakmának nem szabad elszakadnia a földtől, nem szabad bizonyos dolgokat túlméretezni, ilyen szempontból szerintem történtek tévedések.

Cristiano Ronaldóról

– A portugál klasszis kétség kívül ismét csúcson van. A szezonja nehezen indult az Eb után, ami érthető is, hiszen sérült volt, nehéz szezon volt mögötte. Ronaldo még mindig a régi, és remélem, pár évig csúcson lesz. A csúcson maradni biztosan nehéz, de természetesen neki drukkolok – így a mester, aki felfedezte az Aranylabdás-sztárt.

Bölöni a magyar futball élén?

Bölöni Lászlót arról is kérdezték, idővel elképzelhetőnek tartja-e, hogy tevékenyen részt vállaljon a magyar futballban, illetve annak irányításában. A mester a kérdésre ezt felelte.

– Szeretném, de elég nehezen tartom elképzelhetőnek.

Olvasói sztorik