Magyar foci

Négygólos győzelemmel lett csoportelső a magyar válogatott – VIDEÓ

Az U17-es válogatottunk először élte túl az Eb-csoportkört, s a negyeddöntőben Törökországgal meccsel.

U17-es Európa-bajnokság

Feröer-Magyarország 0-4 (0-3)
Horvátország, Zágráb. Játékvezető: Jovic (horvát)
Magyarország: Oroszi – Kovács, Mocsi, Bolla, Majnovics (Bencze, 49.) – Csonka (Timári, 60.), Szoboszlai – Szerető (Arday, 72.), Kiss, Csoboth – Torvund. Szövetségi edző: Szélesi Zoltán
Gólszerzők: Torvund (24., 29.), Szoboszlai (26., 48.)

Az U17-es horvátországi Európa-bajnokság első fordulójában a magyar válogatott bravúros 3-2-es győzelmet aratott a jobb erőkből álló Franciaország ellen, második csoportmeccsén pedig 1-1-es döntetlent játszott Skóciával, így esélyesként léphetett pályára a korábbi két meccsét elveszítő feröeri csapattal szemben.

A magyar csapat az első perctől kezdve irányította a játékot, majd először a 15. percben veszélyeztetett, ekkor Torvund megpattanó lövése a kapufán csattant. A félidő közepe után aztán beindult a magyar henger, öt perc alatt háromgólos előnyre tett szert a válogatottunk, Torvund kétszer, Szoboszlai egyszer vette be az ellenfél hálóját.

A térfélcsere után Szoboszlai is megszerezte második találatát, aki ezúttal szabadrúgásból volt eredményes, s beállította a 4-0-s végeredményt.

A magyar csapat Feröer legyőzésével csoportelsőkként zárt, – s sikeresen elkerülte a Real Madrid és Barcelona játékosok által alkotott spanyol csapatot – így a negyeddöntőben azokkal a törökökkel meccsel, akik első mérkőzésükön 3-2-es vereséget szenvedtek a spanyoloktól, majd 4-1-re legyőzték Horvátországot, s 2-1-re Olaszországot.

Csoportunk másik mérkőzésén a franciák Gouiri duplájával 2-1-re legyőzték a skótokat, így másodikként jutottak tovább, s a spanyolokkal mérik össze erejüket.

Az Eb öt legjobbja részt vehet októberben az U17-es világbajnokságon, így kulcsfontosságú mérkőzés vár pénteken a mieinkre.

Torvund, 1-0

Szoboszlai, 2-0

Torvund, 3-0

Szoboszlai, 4-0

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik