Magyar foci

Nem vicc! Elfogyott a felcsúti TAO-pénz

Sajtóhírek szerint a miniszterelnök akadémiáján jelentős probléma akadt a TAO-programhoz szükséges adófelajánlások összegyűjtésével.

A Napi.huszellőztette meg, hogy veszélybe kerülhet a felcsúti sportcsarnok és konferencia-központ finanszírozása, miután Orbán Viktor Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványa (FUNA) a sportfejlesztési programjában jóváhagyott összeg felét sem tudta április végéig összegyűjteni társaságiadó-felajánlásokból (tao).

A Puskás-akadémiát működtető szervezet – amelyet Orbán Viktor alapított és Mészáros Lőrinc elnököl – ezúttal minden korábbinál több pénzből gazdálkodhatna. Tavaly december elején a Magyar Labdarúgó Szövetség 2,93 milliárd forintos programra adta áldását, azaz elvileg a FUNA ennyi adóforintot próbálhat meg összekalapozni.

A Felcsút a dotáció nagy részét az úgynevezett Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia Sportkomplexum már egy évvel korábban megkezdett építésére igényelte. A sportcsarnok és konferencia-központ befejezésére, illetve a tó kialakítását is magába foglaló parkosításra összesen 3,57 milliárd forintot szántak, amiből bő 2,5 milliárd lenne támogatás, a többi önrész. Igen ám, de szűk két hónappal a június 30-ai határidő kifutása előtt – legalábbis az MLSZ hozzáférhető adatai szerint – még csak 1,3 milliárd forinton állt a felcsúti tao-számláló.

Az akadémiához irányított adóforintok látszólagos elakadása azért érdekes, mert korábban soha nem jelentett problémát a szervezetnek a támogatás begyűjtése.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik