Magyar foci

Hoppá! A Real és a Bayern is Magyarországra jön

A magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete keményen odaszúrt Kassai Viktornak.

A Bayern München és a Real Madrid korosztályos együttese is részt vesz a jubileumi, tizedik Puskás-Suzuki Kupán. Az U17-es nemzetközi labdarúgótornát június 1-5-én rendezik meg a felcsúti Pancho Arénában.

– Óriási siker nemcsak a klubnak, hanem az egész magyar labdarúgó-utánpótlásnak, hogy ilyen színvonalas tornát rendezhetünk, amelyen kiemelkedő minőségű ellenfelekkel találkozunk – nyilatkozott Mészáros Lőrinc, a házigazda Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján. – Az idei tornánk nívósabb lesz, mint a korábbiak, és nagyon bízom benne, hogy az elkövetkezendő években Európa legjobbja lesz. Bár talán már most is az.

A PFLA elnöke hozzátette: újabb tíz évre szóló megállapodást kötöttek a Magyar Suzuki Zrt-vel, a torna névadójával. Megemlítette: a 10. kupán nagyon bízik az első felcsúti tornagyőzelemben – írja az MTI.

– A kupa tízéves története maga a megvalósult álom – utalt a kezdetekre Szöllősi György, aki a Külgazdasági és Külügyminisztérium képviseletében a magyar futball és a Puskás-ügyek nagyköveteként vett részt a sajtótájékoztatón, de a torna életre hívásában is jelentős szerepe volt. Gratulált a rendezőknek az erős mezőnyhöz, egyben hozzátette: „a házigazda megint magával szúrt ki a tornagyőzelmet illetően, hiszen nagyon erős riválisokkal találkozik”.

– A mérkőzéseket FIFA-bírók vezetik, a fiatalok így nemcsak a körítés miatt, hanem ennek köszönhetően is Bajnokok Ligája-szintű megmérettetésnek érezhetik a tornát – fogalmazott Szöllősi György, majd egy napi aktualitással bíró javaslattal élt. – Ha lesz Real Madrid-Bayern München találkozó, azt ne Kassai Viktor vezesse. Bár volt olyan tornadöntő Felcsúton, amelyen két Real-játékost állított ki, akkor azért nem volt akkora kedvenc a madridiak szemében.

A tornán hagyományosan résztvevő Puskás Ferenc három egykori klubja, a Budapest Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz, továbbá házigazda jogán a Puskás Akadémia. Idén ezúttal a Bayern München és a Sporting Lisboa a két meghívott csapat. A torna rekordere a Honvéd, amely hat alkalommal jutott döntőbe, és ötször nyerte el a trófeát. A kispestiek tavaly tizenegyesekkel győztek a felcsútiak ellen.

A-csoport
Puskás FLA, Bayern München (német), Panathinaikosz (görög)
B-csoport
Budapest Honvéd FC, Sporting Lisboa (portugál), Real Madrid (spanyol)
Olvasói sztorik