Magyar foci

Magyar résztvevők a BL-elődöntőben

Három magyar játékvezető közreműködésével rendezték meg a Manchester City–Oympique Lyon női BL-elődöntőt – írja az mlsz.hu.

A tavaly Reggio Emíliában lebonyolított BL-finálét a francia Lyon büntetőrúgásokkal nyerte a Wolfsburg ellen. A csúcsmeccset Kulcsár Katalin vezette, és miként akkor, ezúttal is dr. Kulcsár Judit volt az egyik asszisztense. Ezúttal Manchesterben kaptak feladatot, ahol a City vendége volt a címvédő a Mini Stadionban.

A Kulcsár Katalin sípjelére kezdődő BL-elődöntőben már a 2. percben büntetőhöz jutottak a franciák, a tizenegyest a japán Saki Kumagai értékesítette is. A 10. percben a svéd Kosovare Asiliani egyenlített, de sokáig nem örülhetett, mert a 16. percben már ismét a Lyon vezetett: a néhány nappal korábban a 25. születésnapját ünneplő Marozsán Dzsenifer volt eredményes. A hosszas gólcsendet követően a 68. percben a francia Eugenie Le Sommer állította be az 1-3-as végeredményt, azaz a visszavágó előtt nyugodt lehet Gérard Précheur, a lyoniak edzője.

Az Európa-bajnokságra készülő Kulcsár Katalinnak dr. Kulcsár Judit és a holland Juliétte Bakker voltak az asszisztensei, míg a tartalék-játékvezető szerepét Urbán Eszter töltötte be a sportszerű, két vendég sárga lapot hozó összecsapáson.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik