Magyar foci

Hoppá! Stadler visszavette a stadionját

A börtönt is megjárt korábbi milliomos öt éve nem volt az akasztói létesítményben, ám hatalmas tervei vannak.

„Visszavásároltuk a stadiont a Stadler-alapítvány részére, az adásvételi szerződést aláírtuk” – jelentette be a Facebook-oldalán a kilencvenes évek legendás létesítményének régi-új tulajdonosa. Az NB I-ben négy idényt eltöltő Stadler FC egykori otthona hosszú ideje szörnyű állapotban van, ám Stadler József azt ígéri, újra nagy élet lesz a 12 ezres arénában.

– Saját csapatot ugyan már nem akarok, ám a stadion attól stadion, hogy focimeccseket is rendezzenek benne – felelte Stadler a Rangadónak. – Óriási terveim vannak, azon dolgozom, hogy hamarosan élet költözzön az akasztói létesítménybe.

Mint megtudtuk, Stadler József 2011 óta nem volt a maga korában rendkívülinek számító stadionban, és egy bizonyos összeg még mindig hiányzik ahhoz, hogy a Stadler-alapítvány teljes egészében a magáénak tudja a létesítményt. A juhászból lett nagyvállalkozó éppen ezért várja a felajánlásokat.

„Az adományok fejében különböző kedvezményeket vehettek igénybe a stadion átvétele után – pl. szállás, rendezvények, konferencia, éttermi szolgáltatás, üzleti találkozók 0-24 óráig, horgászat, reklámfelület elhelyezése). Ami a fő! Sportrendezvényekre is igénybe vehető a stadion. Áldott húsvéti ünnepeket kívánok, és köszönöm a sok bátorító üzenetet mindenkinek!” – olvasható Stadler Facebook-oldalán.

S, hogy milyen állapotban van az egykor fényűző stadion?

– Milyen lenne? Romos. Aminek nincs gazdája, az csak pusztul – tette hozzá Stadler. – Ahogy tudom, felújítom, a létező összes forrásomat erre fogom fordítani. Nekem nem kell egy forint sem, viszont azt akarom, hogy a stadion újra vonzó, keresett hely legyen. Éppen, mint régen…

Olvasói sztorik