Magyar foci

Hetvenöt gólnál tart a magyar bajnokság abszolút gólkirálya

A megyei harmadosztályban szórta meg magát Balás Gergely – gólkörkép az NB I-től a megyei negyedosztályig.

Megkezdődött a hajrá a hazai bajnokságokban, az NB I-től a megyei negyedosztályig mindenhol élesedik a harc a minél jobb helyezésekért. A csapatok mellett a gólfelelősök is nagy csatákat vívnak – van, ahol már eldőlni látszik, ki lesz a 2016–2017-es szezon gólkirálya, de például az OTP Bank Ligában még megjósolhatatlan a végső befutó kiléte.

Az NB I-ben a kispesti Eppel Márton 11 gólt jegyzett az eddigi 25 fordulóban, ő vezeti a góllövőlistát, egyetlen találattal megelőzve a tízgólos fehérvári Marko Scsepovicsot. A másodosztályban Lovrencsics Balázs jegyzett 13 találatot, a soroksári játékos előnye szintén egy gól a második Tischler Patrik (Puskás Akadémia) előtt. A harmadik vonal három csoportjából a keleten bizonyító Kokenszky Norbert (Rákosmente KSK) emelkedik ki – 24 gólos –, de a Közép-csoportban szereplő Mórahalom gólfelelőse, Dalibor Crkvenjakov is átlépte már a húszas határt (21).

Megnéztük azt is, a megyei bajnokságok gólszerzői hogy állnak egymáshoz képest.

A megye I-es és megye II-es kiírásokat tekintve Veszprém megye az úr: a legmagasabb osztályban a Pápa játékosa, Venczel Zoltán már 38 gólnál jár, míg egy osztállyal lejjebb a tótvázsonyi Horváth Gábor 42-jénél nem szerzett még többet senki, egyetlen megyei második osztályban sem. A teljes magyar mezőnyt tekintve abszolút élen áll a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei harmadosztály gólvágója, Balás Gergely, aki a Szamos-csoportban egymaga 75 gólt jegyzett az éllovas, összesen 124 találatnál járó Jánkmajtis színeiben. A megyei negyedosztályban bizonyító játékosok közül Könczey Zsolt (Nimród SE) áll az élen: a BLSZ égisze alá tartozó 2. csoportban 38 gólt termelt idáig.

Játékos (csapat) Osztály Gól
Eppel Márton (Bp. Honvéd) NB I 11
Lovrencsics Balázs (Soroksár SC) NB II 13
Kokenszky Norbert (Rákosmente KSK) NB III – Kelet 24
Venczel Zoltán (Pápai Perutz FC) Megye I – Veszprém 38
Horváth Gábor (Tótvázsony SE) Megye II – Veszprém 42
Balás Gergely (Jánkmajtis KSE) Megye III – Sz-Sz-B (Szamos-csoport) 75
Könczey Zsolt (Nimród SE) Megye IV – BLSZ (2. csoport) 38
Olvasói sztorik