Magyar foci

MK: összejött a csoda! A Budafok bejutott az elődöntőbe

A harmadosztályú csapat idegenben 2-0-ra győzte le a Sopront.

Magyar Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Swietelsky-Soproni VSE – Budafoki MTE 0-2 (0-2)
Soproni Városi Stadion, játékvezető: Andó-Szabó

Sopron: Gelei – Póti, Németh, Fehér, Deme (Eszlátyi, 55.), Csordás, Kapacina, Nagy, Erdélyi, Gyürki (Soós, 60.), Batizi-Pócsi (Garda, 81.). Vezetőedző: Supka Attila
Budafok: Abu – Csizmadia, Grúz, Margitics, Vég – Kovács, Veszelinov, Vaszicsku, Vankó (Illés, 80.) – Pölöskei (Ihrig, 57.), Oláh.
Vezetőedző: Prukner László
Gólszerzők: Kovács (7.), Csizmadia (44.)
Továbbjutott: Budafoki MTE (3-2-es összesítéssel)

A Magyar Kupa szerdai játéknapján elsőként a másodosztályú Swietelsky-Soproni VSE és a harmadosztály Közép-csoportjának éllovasa, a Budafoki MTE mérhette össze erejét a negyeddöntő második mérkőzésén. A párharc esélyese a hazai csapat volt, lévén idegenben 2-1-re győzött.

A Prukner László vezette vendégeknél ezúttal is a kezdőben kapott helyett négy korábbi élvonalbeli Fradi-játékos: Grúz Tamás, Csizmadia Csaba, Oláh Lóránt és Pölöskey Péter is.

A Budafok már a mérkőzés elején elkezdte faragni hátrányát, a 7. percben Kovács Dávid talált a Sopron hálójába. A hazaiak ekkor még idegenben lőtt több góljuknak köszönhetően továbbjutásra álltak.

Az első játékrész végén viszont a korábbi Fradi-játékos, Csizmadia Csaba is feliratkozott a góllövő listára, ekkor pedig már a vendégeknél volt az előny.

A 65. percben Erdélyi szépíthetett volna, ám a kapufát találta el. A Sopron ennél közelebb nem jutott a gólszerzéshez, így óriási meglepetésre a Budafok jutott az elődöntőbe. A harmadosztályú csapat korábban még a negyeddöntőig sem jutott el, tehát újabb rekordot állított fel a klub történelmében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik