Magyar foci

Csányi: Nemzetközi szinten is képviselni szeretném a magyar labdarúgásban megvalósított törekvéseinket – VIDEÓ

Az MLSZ elnöke megválasztása után hangsúlyozta: elsősorban a Grassroots és a női labdarúgás fejlesztésén fog dolgozni a nemzetközi testületekben is, mert e területeket sokszor háttérbe szorítja a profi futball.

Az UEFA 41., Helsinkiben tartott kongresszusán eldőlt: Csányi Sándor MLSZ-elnök, az UEFA végrehajtó bizottságának tagja bekerült a FIFA vezető testületébe, a FIFA-tanácsba is, így 23 év után ismét lesz magyar tag a világszövetség legfőbb döntéshozó testületében.

– A magam részéről mindig is kiemelt hangsúlyt fektettem a nem professzionális labdarúgás, vagyis a Grassrooots-programok támogatására, a női- és az utánpótlásfutball erősítésére, a futsal népszerűsítésére. Bízom benne, hogy a FIFA-tanácsban betöltött tagság segíteni fog abban, hogy mind szakmailag, mind pénzügyileg még nagyobb támogatást kapjanak ezek a területek. A megfelelő befektetések hosszú távon meg tudják alapozni a futball fejlődését és jövőjét, beleértve természetesen a magyar futball szolgálatát is. Fontos, hogy ezekkel a lépésekkel még szélesebbre nőjön a futballcsalád, egyre több támogatóhoz és nézőhöz jussunk el. Emellett nemzetközi szinten is képviselni szeretném a magyar labdarúgásban már megvalósított törekvéseinket, amelyek a fiatal játékosok szerepeltetését, előtérbe helyezését célozzák, akár a külföldi játékosok háttérbe szorításával – mondta az mlsz.hu-nak Csányi Sándor a megválasztását követően.

Olvasói sztorik