Magyar foci

Kacsa volt, hogy visszatér a Lokihoz, Kisvárdán készül a nagy dobásra

Több ajánlatot is kapott, már tavasszal a kispadra ülhetett volna, mégis júniustól veszi át új együttese irányítását. Kondás Elemér a DVSC-ről, az NB I-es tervekről és természetesen a Kisvárdáról is beszélt.

– Máshonnan is érkezett megkeresés, ám ők voltak az elsők – kezdi a Rangadónak Kondás edző, a korábbi debreceni sikerkovács. – Akadt olyan csapat, ahol már én lehetnék az edző, ha igent mondok, mégis a kisvárdaiakat választottam. Jól ismerem Révész Attila szakmai igazgatót, együtt végeztük a Pro-licences tanfolyamot, azt mondta, rengeteg teendője van, nyártól át akarja adni az edzői feladatokat.

A bejelentés érdekessége, hogy a Kisvárda Master Good az NB II negyedik helyén áll, öt pont a lemaradása a Soroksár, hét az éllovas Puskás Akadémia közt. Vagyis Kondás egyelőre nem tudhatja, NB I-es vagy másodosztályú csapatot vesz át. De vajon melyiket választaná?

– Egyértelmű, hogy az élvonalban jobban szeretnék dolgozni, a klub érdeke is ezt kívánja, ám akkor sem esünk kétségbe, ha a tavasszal nem sikerül kiharcolni a feljutást – véli Kondás. – Ez esetben talán majd velem léphetünk egy osztállyal feljebb. Dinamikusan fejlődő klubról van szó, az új, csodálatos stadionnal az a probléma is megoldódik, hogy a jelenlegi pálya közel sem tökéletes. Többször láttam már, tetszik a csapat, remek futballisták alkotják, nem véletlen, hogy lendületben van, és igencsak előkelő helyen áll a tabellán.

Az év edzőjének kétszer is megválasztott, két-két bajnoki címet és Magyar Kupát nyert szakvezető hozzáteszi, a tervei szerint ingázik majd Debrecen és új állomáshelye közt, a száz kilométeres távolság ugyanis nem áthidalhatatlan. Kondás Elemér egyelőre a debreceni akadémia U16-os együttesét irányítja, noha nem is olyan régen arról szólt a fáma, netán visszaül a DVSC kispadjára.

– Kacsa volt – árulja el az 53 esztendős tréner. – Fel sem vetődött, őszintén szólva elég bizarr lett volna, ha visszatérek.

Olvasói sztorik