Magyar foci

„Puskás Ferenc megelőzte korát játékintelligenciájával”

Puskás Ferenc megelőzte korát tehetségével, szorgalmával és játékintelligenciájával – mondta Hencsei Pál olimpiatörténész az M1 aktuális csatorna műsorában, a 90 éve, 1927. április 1-jén született Puskás Ferencre, minden idők legjobb magyar labdarúgójára emlékezve.

A szakértő hozzátette: a Puskás Ferenc által irányított Aranycsapat évekig veretlen volt. Közvetlenül az 1956-os forradalom előtt is négy, idegenben játszott válogatott mérkőzést megnyertek, ennek ellenére a magyar sportvezetés már korábban eldöntötte, hogy nem vesznek részt a melbourne-i olimpián.

Világhírét a Spanyolországban elért eredményei még inkább megerősítették. Két évig el volt tiltva, már öregnek tartották, és el is hízott, de mindent elkövetett, hogy bekerüljön a Real Madrid csatársorába, és ez rövid időn belül sikerült is – emelte ki Hencsei Pál.

A Real Madridban olyan eredményeket ért el, amelyek máig a legkiemelkedőbbek, emiatt az egész világon ismerik, mint magyart, és a leghíresebb futballisták egyikét – hangsúlyozta az olimpiatörténész.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik