Magyar foci

Összeállt a bundaválogatott az MTK-ban

Kenesei Zoltán mesterhármasáról már írtunk, és Lázár Mátyás, valamint Strasser László is tagja a fővárosi együttes öregfiúkcsapatának.

Kenesei ellen több, különböző szakaszban lévő eljárás is zajlott-zajlik bundaügyben, volt, amelyben felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Most amatőr szinten ismét futballozik, az RTK ellen 5-4-re megnyert találkozón 56 perc alatt mesterhármast ért el, mellette Strasser és Lázár is állandó kezdő.

Ahogy arróla Blikk beszámol, a Kenesei–Lázár tengely a pályán kívül is működött, még egy fogadási tippeket adó internetes oldalt is üzemeltettek, ami a csalási ügyük miatt több mint ironikus volt…

A REAC-os szálban Kenesei első, míg Lázár másodrendű vádlott, Stassert pedig Olaszországban bűnszervezet tagjaként elkövetett vesztegetéssel gyanúsították meg – a játékukkal viszont nem sértett szabályt a klub, mivel a magyar fociszövetség az ősszel úgy határozott, hogy legfeljebb három évre tilthatják el a folyamatban lévő bírósági ügyben érintett játékosokat. A bundabotrány több mint öt esztendeje robbant ki, ezért a vádlottak eltiltása elévült.

A lap kíváncsi volt, a három, bundázás miatt felelősségre vont korábbi focista nem veszélyezteti-e a klub hírnevét. Az MTK sajtóosztályától azt a tájékoztatást kapták, hogy már letöltötték büntetésüket, de az MTK Baráti Körhöz tartoznak az öregfiúk. Így ugyanezekkel a kérdéseinkkel Stern Péterhez, a Baráti Kör elnökéhez fordultak.

– Természetesen tisztában vagyunk mindhármuk hátterével, mint ahogy azzal is, hogy kötődnek az MTK-hoz – mondta Stern Péter. – Az MTK befogadó klub, úgy gondoljuk, mindenki megérdemel egy második esélyt. Az öregfiúkcsapatunk amatőr bajnokságban indul, nem akarjuk megfosztani Keneseit, Lázárt és Strassert a futballtól. Ugyanakkor szemmel tartjuk őket, ha nem az MTK szellemisége szerint fognak ezután viselkedni, akkor elválnak az útjaink. Eddig nem volt rájuk panasz, remélem, nem is lesz. Egyetlen esélyt kaptak, amivel szerintem érdemes élniük.

Olvasói sztorik