Magyar foci

MK: idegenben szerzett előnyt a Sopron

A hajrában lőtt budafoki gól azonban még sokat érhet.

Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Budafoki MTE – Swietelsky-Soproni VSE 1-2 (0-1)
Budafoki MTE Sporttelep, 800 néző. Játékvezető: Takács J.
Budafok: Szabó B. – Margitics (Fekete M., 81.), Vaszicsku, Grúz, Vég – Kovács D., Csizmadia, Veszelinov, Vankó (Patkós, 81.) – Oláh L., Pölöskey P. Vezetőedző: Prukner László
Sopron: Gelei V. – Fazakas, Sifter T., Póti, Németh M. – Csordás Sz. – Kapacina (Deme, 82.), Nagy P. – Garda (Fehér Z., 72.), Erdélyi, Gyürki (Soós, 60.).
Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerzők: Pölöskey P. (93.), ill. Kapacina (29. – 11-esből), Erdélyi (78.)

A Magyar Kupa szerdai játéknapján elsőként a harmadosztály Közép-csoportjának éllovasa, a Budafoki MTE látta vendégül a másodosztályú Swietelsky-Soproni VSE-t a negyeddöntő első mérkőzésén. A Prukner László vezette hazaiaknál a kezdőben kapott helyett négy korábbi élvonalbeli Fradi-játékos: Grúz Tamás, Csizmadia Csaba, Oláh Lóránt és Pölöskey Péter is.

Az első húsz percben kevésbé látványos játék folyt a pályán, ekkor még nem láthattak helyzetet a kilátogató nézők. Majd egy szögletet követően Csordás fejesét még bravúrral védte a hazai kapus, de a kipattanó után Takács játékvezető mindenki megdöbbenésére tizenegyest ítélt a vendégek javára, amit Kapacina Valér értékesített, 0-1.

Ezután a hazaiak átvették a meccs irányítását, az első játékrész második felében, valamint a fordulás után is adódott lehetőségük a gólszerzésre, de csak két kapufáig jutottak. Nem úgy mint a Sopron, amely egyébként nem játszott jobban a lelkes hazaiaknál, de a 78. percben mégis Supka Attila csapata lőtt újabb gólt: Szabó rosszul jött ki a kapujából, így Erdélyinek nem volt nehéz dolga befejezni az akciót, 0-2. A 93. percben aztán megérdemelten szépített a Budafok, az addig kevésbé aktív Pölöskey Péter Csizmadia beadását fejelte a hálóba, kialakítva ezzel a végeredményt, 1-2.

Olvasói sztorik