Magyar foci

Esterházy: Dzsudzsákot időnként ki lehetne hagyni

A korábbi válogatott úgy véli, túlzottak az elvárások a magyar csapattal szemben.

Esterházy Márton, korábbi 29-szeres magyar válogatott labdarúgó volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége, ahol a magyar válogatott jelenéről beszélgetett a műsorvezetővel.

– Ez az egész elvárás túlzott a magyar csapattól, hogy ebből a csoportból tovább kellene jutnia. Az Európa-bajnokságon egyik mérkőzésen sem játszottak győzelmi kényszerrel. A Feröer elleni meccsen győzni kellett, itthon Svájc ellen nyerni kellett. Ez egy egészen másféle játékot, felállást, játékosokat kíván. Ezzel mi nem rendelkezünk. Nem tudom miért elvárás, hogy az Európa-bajnok és a világon 10. legjobbként rangsorolt Svájc ellen tovább kellene jutnunk a csoportból. Amikor egyetlen közepes értékű portugál annyit ér, mint az egész magyar csapat, akkor miről is beszélünk? Vannak realitások! Nem vertek minket agyon, csak kihasználták azokat a hibákat, amiket vétettünk. Apróságokon múlott, felőröltek minket. Nem technikai, hanem taktikai hibára kényszerítetek minket.

– Mostantól kezdve el lehet kezdeni a készülést a 2020-as Európa-bajnokságra. Generációváltás közben vagyunk, két legenda már lemondta a válogatottságot, előbb-utóbb Gera Zoli is eljut erre a szintre. Nem gondolnám, hogy Dzsudzsáknak minden meccsen játszania kellene. Ha nem játszik jól, akkor ne azért játsszon, mert ő a 76-szoros válogatott Dzsudzsák Balázs. De nyilván nem tétmeccsen kell kísérletezni. Vannak tehetséges játékosok, de az egyértelmű kritika, hogy európai nagy csapatokban sehol nem kell magyar játékos.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik