Magyar foci

Döntőnek beillő mérkőzésre készül Portugália

Az Eb-döntőben győztes gólt jegyző Éder magabiztos: nagyobb arányú győzelemben bízik Dzsudzsákék ellen.

A magyar válogatott már megérkezett Lisszabonba, Bernd Strock kapitány csapata szombaton meccsel a portugál nemzeti együttessel. Az ibériaiak részéről kedd délelőtt Éder hivatalos sajtótájékoztató keretén belül így nyilatkozott a roppant fontos világbajnoki selejtező előtt.

– Ami a közelmúltbeli eredményeinket illeti: tudjuk, hogy fantasztikus sikereket értünk el az elmúlt időszakban, de most már a jelenre és természetesen a jövőre kell koncentrálunk – utalt a játékos a nyári Eb-győzelemre, ahol a döntőben ráadásul győztes gólt lőtt Franciaország ellen. – Az elmúlt mérkőzéseken kevesebbet játszottam a válogatottban, de nem is az egyéni célok vezérelnek, hanem a nemzeti együttes sikere. Elárulhatom: minden játékos nagyon motivált, szombaton bizonyítani szeretne mindenki a hazai tábor előtt. Magabiztosak vagyunk, és számítunk a drukkereink támogatására is. Minden mérkőzésen három pont a célunk, igaz ez a magyarok elleni összecsapásra is – szeretnénk nagyobb gólkülönbséggel nyerni. Mindent megteszünk azért, hogy legyőzzük Magyarországot – miközben tudjuk, hogy nehéz ellenféllel kerülünk szembe, de a szombati összecsapás számunkra egy igai döntőnek illik be.

Éder harminckét alkalommal húzhatta magára a címeres mezt, ez idő alatt négy gólig jutott. A Lille 29 éves támadója kiemelte: C. Ronaldo a válogatott legfontosabb eleme.

– Cristiano a kulcsjátékosunk, ez nem vitás, hiszen ő a világ legjobbja, csodálatos játékos – nyilatkozta Éder.

Olvasói sztorik