Magyar foci

A Fradi exlégiósa magyarországi borzalmakról beszélt

Leonardo lehangolónak találta a magyar futballt körülvevő légkört.

A 2012 és 2014 között a Ferencvárost erősítő Leonardo a napokban szerződött a holland FC Eindhoven csapatához. A bndestem.nl-nek adott interjújában felidézte, milyen is volt Magyarországon futballozni.

– Amikor megérkeztem a Ferencvároshoz, és arra gondoltam, „ó, ne”. A magyar nyelv borzalmas volt számomra, akárcsak a pályák és a stadionok. Megkérdeztem Moniztól, hogy mibe kevertél engem? De aztán nagyon boldog időszakot töltöttem Magyarországon – mondta Leonardo, aki megjegyzést tett a futballközegre is.

– Fiatal srácként, amikor veszítettem Feyenoorddal, csak ültem az öltöző sarkában a kávémmal, és attól is féltem, hogy megszólaljak. Manapság a játékosok akkor is nevetgélnek az edzéseken, ha a csapatuk a nyolcadik vagy kilencedik helyen áll. Az autók, a lányok, a Facebook túlságosan nagy szerepet játszik az életükben. Én időben megtanultam, hogy a jó teljesítményért keményen meg kell dolgozni. Megihatsz egy-egy sört, vagy hazavihetsz egy lányt, de meg kell becsülni a pihenőidőt, és nem lehet minden éjszaka a városban szórakozni.

Olvasói sztorik