Magyar foci

Legendák is pályára lépnek a fiatalon elhunyt NB I-es játékosok emléktornáján

A szurkolók is megmérkőznek a jótékonysággal egybekötött rendezvényen.

Március 18-án, szombaton a miskolci Generali Arénában rendezik meg a II. Bánka-Rakaczki Emléktornát, melyet azamigeleken.hu DVTK szurkolói-honlap és az UTE Baráti Kör szervez.

Az Emléktornán tizenegy NB I-es labdarúgó-klub szurkolói csapata vesz részt egy kispályás torna keretében, egyedüli hiányzó a gyirmóti szurkolói csapat lesz. Tizenkettedik csapatnak a Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub drukkerei lesznek jelen.

Az Emléktorna céljaként azt tűzték ki a rendezők, hogy egyrészt méltóképpen ápolják a DVTK tragikusan fiatalon elhunyt kapusának, Rakaczki Bencének, és az újpestiek egykori kiváló játékosának, Bánka Kristófnak az emlékét. Másrészt a torna bevételéből – ami a csapatok nevezési díjából valamint egyéni adományokból áll össze – egy olyan alapot hoznak létre, melyből hasonlóan nehéz helyzetbe került, betegséggel küzdő, rászoruló sportolókat részesíthetnek támogatásban. Fontos szempont, hogy a kezdeményezéssel erősíteni szeretnék a szurkolói összefogást és a szurkolói barátságot.

Az Emléktorna betétprogramjaként a DVTK és az Újpest öregfiúk, illetve U13-as korosztályú csapatai is megmérkőznek egymással, de színesíti a programot a DVTK Jegesmedve-öregfiúknak a diósgyőri birkózók elleni összecsapása is.

Mind az újpesti, mind a diósgyőri öregfiúk csapatában egykori legendás játékosok egész sora szerepel majd. A lila-fehéreknél pályára lép Zámbó Sándor, Tóth András, Juhász Péter, valamint erősíteni fogják a csapatot a klublegendák, Bene Ferenc, Törőcsik András és Fekete László fiai is.

A diósgyőrieknél az egykori Aranycsapat játékosai közül Oláh Ferenc, Szántó Gábor, Szabó László és Szalai István is pályára lép, de tiszteletét teszi Veréb György, Salamon József, Tatár György és a két Teodoru testvér is, de elfogadta meghívásunkat Szabó Géza mesteredző is, aki kilenc éven keresztül irányította a DVTK együttesét és ért el nagy sikereket a csapattal.

Az I. Bánka-Rakaczki Emléktorna 2016. január 23-án került megrendezésre Budapesten, melyen nyolc szurkolói csapat vett részt. A torna bevételéből elsőként Lakatos Lacit, a DVTK tehetséges fiatal labdarúgóját támogatták 180.000 Ft-tal. Laci bal felkarjában egy rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak 2016-ban.

A részletes program ide kattintva érhető el.