Magyar foci

Kikapott a magyar válogatott

A győri Német Loretta góljával a mieink még vezettek.

Ciprus Kupa, 9. helyért

Magyarország-Új-Zéland 1-3 (1-1)
Magyarország: Bíró Barbara (Szőcs Réka, 46.) – Papp Dóra, Tálosi Szabina, Szeitl Szilvia (Demeter Réka, 68.), Szabó Viktória (Pinczi Anita, 81.) – Csiszár Henrietta, Fenyvesi Evelin (Nagy Ágnes, 86.)- Vágó Fanni, Rácz Zsófia, Zeller Dóra (Magyarics Zoé, 64.) – Németh Loretta (Nagy Lilla, 84.)
Magyar gólszerző: Németh Loretta a 25. percben

Női A-válogatottunk Németh Loretta góljával 1-0-ra még vezetett, de végül 3-1-es vereséget szenvedett Új-Zéland legjobbjaitól a Ciprus Kupa utolsó játéknapján, így a 10. helyen zárta a viadalt – tudósít az MLSZ oldala.

Markó Edina együttese egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel zárta a Ciprus Kupa csoportküzdelmeit, és a 9. helyért léphetett pályára a szerdai helyosztón, az ellenfél a világranglista első 20 helyezettje közé tartozó új-zélandi válogatott volt.

A mérkőzés első félidejében az új-zélandiak domináltak, a mieinknek a védekezésre kellett helyezniük a fő hangsúlyt. A játékrész első felében így is csak egyetlen igazán komoly helyzetet alakított ki az ellenfél, itt Bíró Barbarának kellett bravúrt bemutatnia. A 25. percben megszereztük a vezetést, Németh Loretta harcosságának köszönhetően került helyzetbe a védők között, és a kissé kint álló kapus fölött a hálóba emelt (1-0). A gól után kiegyenlítettebbé vált a játék, de Új-Zéland még a szünet előtt egyenlíteni tudott (1-1).

A fordulás után az új-zélandiak nagy erőket mozgósítottak a gólszerzés érdekében, játékosai sok mozgással próbálták megbontani a védekezésünket, és a 61. percben át is vették a vezetést. A folytatásban egyre több kockázatot vállaltunk, vezettünk egy-két ígéretes akciót, de az egyenlítés nem jött össze. Az új-zélandiak a 93. percben egy kontratámadás végén megduplázták az előnyüket, és 3-1-re megnyerték az összecsapást.

– Nagy dolognak tartom, hogy a világranglista első húsz helyezettje közé tartozó riválisunkkal szemben az utolsó pillanatig lehetőségünk volt a döntetlen kiharcolására – mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina szövetségi kapitány. – Bár a találkozó nagy részében az új-zélandiak fölényben játszottak, a mérkőzés végén minden erőnket mozgósítottuk, kockáztattunk az egyenlítés érdekében, és volt esélyünk az egyenlítésre. A csapat teljesítményén ma már meglátszott, hogy négy meccset játszottunk rövid időn belül, elfáradtak a játékosok, de ameddig bírtuk erővel, tartottuk a lépést egy olyan csapattal, amely rendszeres résztvevője a világbajnokságoknak. Nem bántuk meg, hogy bevállaltuk ezt a tornát, beigazolódott, hogy ilyen meccsekre van szükségünk a fejlődéshez. Minden riválisunk ellen helytálltunk, miközben rákényszerültünk a maximális koncentráltságra, a lehető legjobb fizikális teljesítményre, ami mindenképpen a fejlődésünket szolgálja. Az eredményeket tekintve talán több volt bennünk, de ezzel együtt mindenki a legjobb tudása szerint dolgozott az elmúlt kilenc napban, elégedett vagyok a lányok munkájával.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik