Magyar foci

Rossi: a Fradi lőtt két gólt, azon kívül semmit nem csinált

A Honvéd trénere szerint a helyzetkihasználás döntött; Doll szívesen meglátogatná Lanzafamét Olaszországban.

Az odavágó után idegenben is legyőzte a Budapest Honvédot a Ferencváros a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, így a zöld-fehérek várhatják a negyeddöntőt. A Fradi 2-0-ra nyert a Bozsik Stadionban, ám az első félidőben szerencséje volt, hogy nem került hátrányba a több helyzetet kialakító hazaiakkal szemben. A meccs utáni sajótájékoztatón az FTC vezetőedzője, Thomas Doll kitért a Lanzafaméval történő szópárbajra.

– Boldogok vagyunk, hogy továbbjutottunk a következő körbe. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, azt gondolom az volt a helyes, hogy öt védővel játszottunk – kezdte a német tréner. – Ez nem azzal függ össze, hogy be akartunk állni védekezni, hanem azzal, hogy meg akartuk akadályozni a Honvéd mélységi indításait és nem akartam, hogy egy az egy elleni szituációk alakuljanak ki a belső védőinknél. Az első játékrészben voltak problémáink, nem úgy sikerült néhány helyzet, ahogy elképzeltem. A második játékrészben újra rendeztük a sorainkat, ekkor már semmit nem engedtek a fiúk a Honvédnak, a második gól pedig eldöntötte a továbbjutást.

– A Honvéd megmutatta, miért vezeti a tabellát, kompakt, párharcokban erős csapat, nem könnyű győzni ellenük 2-0-ra – folytatta Doll, majd kitért arra a jelenetre, amikor az oldalvonal mellett nem túl udvarias hangnemben vitatkozott Lanzafaméval. – Olaszul beszélgettünk, azt mondtuk, hogy megakarjuk látogatni egymást. El akarok menni Olaszországba, amire ő azt válaszolta, hogy nagyon szívesen lát. Olasz-fan vagyok – reagált viccesen a vezetőedző, majd a sérülésekről is beszélt. – Böde csak egy kis rúgást kapott, hétvégére rendbe jön, Nalepának pedig annak a bokája fájt, ami miatt már hosszabb időt kihagyott, így nem akartunk nagyobb rizikót vállalni a pályán tartásával. Botka is már kapott egy ütést az első félidőben az arcára, Dilaver pedig egy rúgást a vádlijára, de mindenki játszani akart, nem akartak lejönni a pályáról.

– Az első félidőben nagyon sok helyzetünk volt, ezeket azonban mind kihagytuk, a Fradi pedig egyből egyet kihasznált – ezek már a Honvéd vezetőedzőjének, Marco Rossinak a szavai. – A második gól teljesen véget vetett minden reménynek, ami nagyon gyerekes hibából született, kár érte. Teljesen máshogy alakult volna a meccs, ha sikerül kihasználnunk a helyzeteinket, de a ha nem játszik a fociban. A Groupamában mindkét csapat jobban játszott, nem volt annyira élvezhető a mai meccs, a Fradi lőtt két gólt, azon kívül pedig semmit nem csinált. Négy meccset játszottunk a Fradival, minden meccsen megvertek minket, le kell vonnunk a következtetéseket – zárta az olasz szakember.

Olvasói sztorik