Magyar foci

Bemutatták a világ első labdarúgó-karakterfejlesztő regényét

Apró Attila az edzők és az ügynökök között tátongó űrt szándékozik betölteni.

Apró Attila szerző bemutatta az Intelligens ragadozók című könyvét, a világ első labdarúgó-karakterfejlesztő regényét.

A budapesti sajtóbemutatón Apró Attila elmondta, a sportági karakterfejlesztés olyan interdiszciplináris terület, amely az egyén felépítésével, a felfogása javításával foglalkozik – célja, hogy a játékos tudatában legyen saját erősségeinek, és ezeket kihozza magából ‒, így az edzők és az ügynökök között tátongó űrt szándékozik betölteni. Mindez a szakmán belül hiányterületnek számít, Nyugat-Európában sem terjedt még el, ott a szakmai stábok tagjai igyekeznek megoldani ezt, több-kevesebb sikerrel.

„Nem tényekkel telezsúfolt, szürke szakkönyvről van szó, hanem regénybe bújtatva szerezheti meg az olvasó az ismeretanyagot. A könyv nem bír akkora értékkel, mintha személyesen foglalkoznék egy játékossal, de iránymutatásnak jó, és az érdeklődők fókuszát befolyásoló információk, praktikák révén széles körben megismerteti magát a módszert” ‒ magyarázta a délvidéki származású Apró Attila.

A történet főhőse egy fiatal labdarúgó, de – mint a szerző elárulta – nem olyan, akinek valami csoda folytán például sikerül Magyarországról rögtön a Real Madridhoz szerződnie, tehát azonnal egy nagy szintet ugrani. „A történet fiktív, de valós is lehetne, hiszen a tapasztalataimra épül. Ez a játékos szürke, mint a könyv borítója, de ezerből 999-en csak így, rendszeres, szorgalmas munkával érhetik el a dimenzióváltást, s ezáltal a céljukat” ‒ tette hozzá.

Hangsúlyozta, a regény története könnyed, nem valami ellen szól, nem valakinek a kritizálására épül. „Azok fogják szeretni, akik fanyalognak attól a mentalitástól, hogy mi miért rossz, vagy nem hatékony, és vágynak arra, hogy olyan alternatívát kapjanak, ami a fejlődésüket szolgálja. Nincs benne ellenségkép, van viszont rengeteg sejtetés, amit tovább lehet gondolni” ‒ fogalmazott.

A mű a 16-17 éves korosztályról szól, illetve arról a minőségi váltásról, amit abban az életkorban kell megtenni, hogy a futballista valaha képes legyen a magas szintű játékra.

Apró bízik benne, hogy az olvasók, a labdarúgók tanulságos élethelyzetekkel, innovatív gondolatokkal tovább írják, bővítik majd az általa leírtakat a könyv közösségi oldalán. „A tervem egy trilógia, amelynek következő része a karakterillesztésről szól majd, ami a csapatmunka szempontjából rendkívül fontos.”

A karakterfejlesztő specialista elmondta, jelenleg 15 játékossal foglalkozik. Az exkluzív szolgáltatás nem olcsó, ugyanis ez a kapacitása maximuma. A programja már jó néhány szezonra előre lefedett, ezért a könyvvel elsősorban nem a reklám volt a célja, hanem az, hogy ezt a módszert minél szélesebb körrel megismertesse, és rendszerszinten beépüljön a sportág iránt érdeklődők gondolkodásába, mindennapjaiba.

Ennek megfelelően üzletláncokban, könyvesboltokban nem árusítják, inkább személyes bemutatók alkalmával lehet majd hozzájutni, illetve megrendelhető az interneten.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik