Magyar foci

Válogatott: meglepetésemberek és újoncok Portugália ellen? Miért ne?!

Kerethirdetés előtt: Futács Márkó és Vida Kristopher légiósként mutat remek formát, de Eppel Márton tavaszi remeklése is figyelemre méltó. Ön kinek szavazna bizalmat? Szavazás!

Hamarosan újra sorsdöntő mérkőzés vár a magyar válogatottra, hiszen március 25-én Lisszabonban vb-selejtező mérkőzésen csap össze Bernd Storck mester csapata a B-csoport második helyezettjével, Portugáliával.

Legújabb összeállításunkban 4+1 olyan játékos teljesítményét összegeztük a remek tavaszi rajtot követően, akik a német szövetségi kapitány keretében még nem kaptak lehetőséget, ellenben a jól sikerült őszi fél-szezon után 2017-ben is kiváló formában vágtak neki a klubszezonnak.

Futács Márkó (Hajduk Split)

A Hajduk Split magyar támadója már ősszel remek formát mutatott a horvát élvonalban, és nagyon úgy tűnik, a téli alapozás is jól sikerült a súlyos sérülése után a pályára ősszel visszatérő játékosnak. A 27 éves csatár minden sorozatot figyelembe véve tizenhét mérkőzésen már tizenegy gólnál jár – tavasszal az RNK Split és az NK Istra 1961 elleni bajnokit is végigjátszotta, utóbbi mérkőzésen ráadásul a gólszerzők közé is feliratkozott. Futács egyébként az északírek elleni 2014-es őszi Eb-selejtezőn az utolsó pillanatokban került ki a meccskeretéből, akkor még Pintér Attila volt a kapitány, ám azóta nem kapott válogatott meghívót.

Vida Kristopher (DAC Dunaszerdahely)

A Dunaszerdahely DAC 21 éves játékosa az őszi hajrában remek formát mutatott a szlovák élvonalban. Csakúgy, mint Futács esetében, róla is elmondhatjuk: a tavaszt is remekül kezdte. A Podbrezova elleni bajnokin 43, majd a Tatran Presov elleni bajnokin már 73 percet töltött a pályán, csapatát utóbbi találkozón jó játék mellett góllal és gólpasszal segítette győzelemhez. Minden sorozatot figyelembe véve az idei szezonban huszonkét mérkőzésen négy gól és két gólpassz a mérlege. A korosztályos magyar válogatottban több ízben kapott lehetőséget, de a felnőtteknél egyelőre nem debütálhatott, Storck irányítása alatt még a bő keretben sem merült fel a neve.

Eppel Márton (Budapest Honvéd)

A szárnyaló Budapest Honvéd 25 éves támadója, Eppel Márton tavaszi bombaformájának köszönhetően a gólkirályi címért is bejelentkezett. Három idei tétmérkőzésén, a Fradi elleni kupameccsen gólpasszt adott, míg az MTK és a Debrecen ellen a bajnokságban a gólszerzők közé iratkozott fel, így a maga kilenc találatával vezeti az összetett góllövőlistát, a kispestiek pedig az NB I-es tabella élére álltak. Eppel az A-válogatottban még debütálás előtt áll: 2016 augusztusában Storck a bő keretben számolt volna vele, ám sérülés miatt a vb-selejtezőre készülő keretből hamar kikerült.

Molnár Gábor (Mezőkövesd)

Mezőkövesden már ősszel meglepetésember volt Molnár Gábor, élete első NB I-es szezonjában a 22 éves ballábas játékos valósággal berobbant a köztudatba, jó formáját pedig tavaszra is átmentette. A DVTK ellen rögvest góllal és gólpasszal hívta fel magára a figyelmet, új mestere, Szivics pedig azt nyilatkozta róla: „Ha szerb útlevéllel rendelkezne, nyolc-tíz millió euró lenne az ára!” Több helyen a válogatott bő keretébe követelik a fitalt, aki 2015-ben az U21-es nemzeti csapatban már magára ölthette a címeres mezt.

+ 1 Botka Endre (Ferencváros)

A Ferencváros 22 éves téli szerzeménye azért kakukktojás, hiszen egy ízben, a svédek elleni novemberi barátságos mérkőzésen már debütálhatott az A-válogatottban – pont Storck mester irányítása alatt, ám ennek ellenére egyelőre közel sem nevezhető alapembernek a felnőtt válogatottban. A Fradiban tavasszal mindhárom tétmérkőzést végigjátszotta, így tehát játékban van. Ugyanez nem mondható el válogatott poszt-riválisairól, a szintén jobbhátvéd pozícióban bevethető Fiola Attila, Bese Barnabás párosról. A Videoton válogatottja tavasszal még nem játszott tétmérkőzést a parádézó fehérvári alakulatban, míg a Le Havre fiatalja 2017-ben nyolc bajnoki mérkőzésen csupán 191 percet töltött a pályán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik