Magyar foci

MK: kiütéses győzelemmel nyolc között a Vasas

Az angyalföldiek a szoros első meccs után a visszavágón átgázoltak a Dorogon.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó

Vasas FC – Dorogi FC 4-0 (2-0)
Szusza-stadion, játékvezető: Nagy R.
Vasas: Póser – Debreceni, Korcsmár, Ristevksi – Szivacski, Berecz, Kleisz, Hangya (Vida, a szünetben) – Ádám M. (Gaál, a szünetben), Saglik, Remili (Király, a szünetben). Vezetőedző: Michael Oenning
Dorog: Zima – Grabant P., Berkó, Csató, Füredi – Hauser, Hartyán, Grabant B., Fekecs – Vígh, Perovic (Farkas, 72.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerzők: Berecz (10.), Kleisz (42.), Saglik (49., 60. – a másodikat tizenegyesből)
Továbbjutott: Vasas (kettős győzelemmel, 6-1)

Az első osztály élcsapata, a Vasas a másodosztályú Dorogot fogadta a Magyar Kupa-nyolcaddöntő első visszavágóján. Az angyalföldiek 2-1-es előnyből várták a Szusza-stadionban rendezett keddi találkozót.

Nem sokkal a kezdés után növelte összesített előnyét a Vasas: Berecz kapott jó passzt Sagliktól a tizenhatoson belül, és a bal alsóba helyezett (1-0). Kleisz távoli lövéssel próbálkozott, nem talált kaput, a 23. percben viszont végérvényesen eldönthette volna a párharcot a Vasas: ezúttal az iménti előkészítő, Saglik kapott pontos passzt Remilitől, de hat méterre a kaputól egy védőt talált telibe.

Zimának kellett védenie fél óra elteltével, nem vett vissza lendületéből a Vasas. Nem sokkal később egy védője segítette ki ismét a dorogi kapust, az azt követő szögletnél azonban ismét verve volt a vendégek védelme: egy lecsorgó labdát Kleisz vágott a kapuba (2-0). Az első félidőben gyakorlatilag el is dőlt a párharc: a Vasas összesítésben már 4-1-re vezetett.

A szünetben hármat cserélt a Vasas, három perccel a kezdést követően pedig növelte is előnyét: egy újabb szögletnél Saglik helyezkedett a legjobban, és a kapuba bólintott (3-0). Király buktatása után büntetőhöz jutott a Vasas egy óra elteltével: Saglik magabiztosan értékesítette az újabb lehetőséget (4-0).

Gaál növelhette volna a különbséget, de Zima védett – nem sokkal korábban fordított volt a helyzet, a vendégek dolgoztatták meg Pósert. Saglik megszerezhette volna harmadik gólját, de Zima ismét útját állta a labdának. Az utolsó percekre emberhátrányba került a Vasas: Kleisz sérülés miatt ment le a pályáról, újabb cserelehetősége viszont már nem volt a vendégeknek, így tíz emberrel zártak. Magabiztosan jutott a nyolc közé a Vasas.

A nyolcaddöntő-visszavágó szerdai programja:

14.30: Szolnoki MÁV FC – Szentlőrinc SE (a párharc állása az első meccs után: 2-0)

14.30: Budafoki MTE – Érdi VSE (1-2)

14.30: Gyirmót FC – Mezőkövesd Zsóry FC (0-0)

18 óra: Diósgyőri VTK – Ceglédi VSE (1-0)

18 óra: Újpest FC – Zalaegerszegi TE FC (4-1)

18 óra: Swietelsky-Soproni VSE – Aqvital FC Csákvár (1-2)

20.30: Bp. Honvéd – Ferencvárosi TC (1-2)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik