Magyar foci

Futballista hunyt el a Videoton-játékos autójában

Fájdalom, düh és harag: a Dunafém-Maroshegy csapatában szereplő Pálinkás Benjámin édesapja képtelen feldolgozni a tragédiát.

Ahogy arról a Blikk cikke alapján beszámoltunk, a Videoton egyik labdarúgójáé volt az a gépkocsi, amellyel tragikus balesetet szenvedett négy fiatal 2015 nyarán. A gyanú szerint az U21-es válogatott focista átengedte autóját ittas barátjának, K. Áronnak. A szerencsétlenség a 7-es főút szabadbattyáni szakaszán történt, és az akkori beszámolók alapján kiderül, az áldozat a Videoton-futballista legjobb barátja, a Dunafém-Maroshegy szélsője, Pálinkás Benjámin volt.

A húsz éves fiatalember maga is a Videotonban nevelkedett, ifjúsági játékosként pedig már a megyei első osztályú Dunafém-Maroshegyben szerepelt.

A feol.hu tavaly nyári írásából kiderül, az édesapa gyásza egy évvel a tragédia után sem enyhült – Pálinkás László válaszokat és igazságot keresett, ezért fekete táblát tett ki a baleset helyszínén.

– Sokan kérdezik tőlem, mivel lennék előrébb, ha ez a fiú börtönbüntetést kapna: őszintén, két dolog van bennem, az egyik a mélységes fájdalom, a másik a düh és a harag. Ha sok év börtönt kapna, akkor a második részén enyhítene – mondta Benjámin édesapja.

„A tragédia óta eltelt egy év sok mindenre rámutatott: az ittas és gyorshajtó taxis fiú és a több hónapja lejárt műszakis autóját átadó fehérvári futballista azonnal felismerték, hogy többé nem kell a vétlen gyermekkori barát szemébe nézni. Most már bármit hazudhatnak, jogaik csak nekik vannak” – ez volt olvasható a fekete táblán.

Olvasói sztorik