Magyar foci

Provokátorok a Fradi-meccsen? Tilos volt együtt szurkolni a táborral a vendégszektorban

„Ők nem fradisták, menjetek át hozzájuk, vagy maradjatok csendben” – hurrogták le a szurkolókat a vendégszektorban.

A szombati DVSC–Ferencváros NB I-es mérkőzés korántsem a játék színvonaláról, inkább az azt körülvevő fantasztikus hangulatról marad emlékezetes. Hosszú idő után ugyanis újra a stadionban szurkolt az FTC vezetése és a szigorú beléptetés ellen tüntető Fradi-tábor.

Így azonban – fura módon – két részre osztották a zöld-fehér drukkereket, hiszen a vendégszektorban foglaltak helyet a regisztrált szurkolók, a hazai lelátókon pedig a találkozókat több mint két éve bojkottálók. Ahelyett azonban, hogy a két részre szakadt szektorok a jelenlévőnél is parádésabb hangulatot teremtettek volna, nem együtt, hanem külön-külön énekeltek. A vendégszektorban helyet foglaló egyik drukker pedig a Rangadó.hu-nak elárulta, kik és miért nem engedték őket, hogy csatlakozzanak a jóval hangosabb táborhoz.

– Mióta mások irányítják a szurkolást, sajnos nagyon gyenge a hangulat a meccseinken és az is vicces, hogy nem tudják az összes Fradi-dalt, szinte csak a népszerűbbeket – kezdte Holovács Viktor, majd kitért a legutóbbi esetre. – De amit a Debrecen elleni szombati mérkőzésen tapasztaltam, az egészen elképesztő volt: a vendégszektorban a szurkolást irányító kopasz srác és lány megtiltotta, hogy bekapcsolódjunk az éneklésbe, amikor a tábor rákezdett. Próbáltunk együtt énekelni a hazai lelátókon helyet foglaló szurkolókkal, de amint elkezdtük, idegesen ránk szóltak, hogy „Mit képzeltek ti? Ők nem fradisták, menjetek át hozzájuk vagy maradjatok csendben. Ne keménykedjetek itt!” – mindezt eléggé idegesen és feldúlt állapotban. Ezután pedig láttam, hogy folyamatosan nézett minket és azokat, akik csatlakoztak a táborhoz, alig vették le a szemüket rólunk – számolt be az érthetetlen esetről a szurkoló, aki szerint több gesztusból is leszűrhető, hogy nem békés szándékkal érkeztek a vendégszektor „vezérei.”

– Véleményem szerint egyértelműen kijelenthető, hogy a mi szektorunkban lévő „vezérszurkolók” balhét akartak provokálni, hiszen többször is átmutogattak a tábornak, jelezve nekik, hogy „Gyertek át, köcsögök, fas….pók”, valamint olyan is előfordult, hogy a nemi szervére mutogatott a kopasz srác és azt kínálta fel nekik. Undorító volt, látszott rajtuk, mintha valaki megmondta volna nekik, hogy provokáljanak balhét – véli Viktor, aki már kétéves kora óta jár Fradi-meccsre és folyamatosan a B-középben szurkol a családjával.

– Személy szerint én és a családom is, valamint úgy vettem észre, hogy a körülöttünk lévő emberek is nagyon örültek annak, hogy hosszú idő után végre ismét bent szurkolt az igazi Fradi-tábor a stadionban. A saját példámból kiindulva szeretném eloszlatni azt a marhaságot, hogy a szurkolók miatt nem járnának a családok meccsre, sőt, ha ez ilyen hangulatban folytatódik tovább, a jelenlegi rendszer és vezérszurkolók miatt nem fogunk menni legközelebb a stadionba – zárta beszámolóját a Rangadónak Viktor.

Olvasói sztorik