Magyar foci

A Sampdoria teszteli a Vasas kapusát

Tóth Róbert a Serie A-csapatnál bizonyíthat.

Tóth Róbert olyan játékos a Vasas Kubala Akadémián, aki fiatal kora ellenére is határozottan megfogalmazza terveit, célkitűzéseit pedig profi mentalitással próbálja elérni napról napra – írja az U16-os válogatott játékosról az akadémia hivatalos honlapja.

– A megkeresés a menedzseremen keresztül adódott, hiszen külföldi klubok már láttak védeni a válogatottban. Mától egy hetet fogok eltölteni Olaszországban, a Sampdoria csapatánál, hogy megmutassam a tudásom. Mindenképpen jó felmérő lesz ez számomra. Megtudhatom ezáltal, hogy jelenleg hol tartok egy olasz top csapat utánpótlásához képest, ezért igyekszem jó benyomást kelteni az előttem álló napok alatt – nyilatkozta a fiatal játékos.

A fiatal hálóőr nyáron érkezett a Vasas Kubala Akadémiára. Csapattársai azonnal befogadták, a beilleszkedés egy percig nem okozott gondot. Lelkiismeretesen és maximalista hozzáállásával Robi nem megy el szó nélkül amellett, mennyit köszönhet az akadémiai képzésnek és a Vasas családnak.

– Az Akadémián nagyon sokat fejlődtem az elmúlt fél évben. Mind technikailag, mind önbizalom terén sokat köszönhetek a Vasasnak. A szakmai stáb maximálisan segítőkész volt az olaszországi lehetőségben, az egyéni képzések is nagyban hozzásegítettek a nemzetközi szinthez, tehát rengeteg pozitívummal indulok ki.

Olvasói sztorik