Magyar foci

Szivics: soha nem hívtam fel a Fradit munka miatt, ez vicc kategória

Tomiszlav Szivics, Bekő Balázs és Egervári Sándor is tagadta a Rangadónak, hogy az FTC-nél jelentkezett volna munkára.

Leisztinger Tamás, a DVTK tulajdonosa a múlt héten a Magyar Narancsnak adott interjújában fakadt ki a klubjáról, mint befektetésről: „Mély depresszió, rengeteg fájdalom. Sok és sokféle céget vezettem már életemben, de olyat még sehol nem tapasztaltam, mint a Diósgyőrnél. Az emberi problémák, a tisztesség hiánya, a teljesítmény nélkül adott nagy pénzek; nagyon kiábrándító” – nyilatkozta Leisztinger.

Emberi problémák a vezetőedzővel

Ahogy korábban megírtuk, pénteken a Diósgyőr ügyvezető igazgatója, Szabó Tamás sajtótájékoztatót tartott, amin elárult néhány részletet arról, hogy mitől volt ekkora keserűség a tulajdonos szavaiban.

– Mondjunk egy példát: van egy tulajdonos által nagyon jól megfizetett vezetőedző, aki amíg itt van, addig minden nyilatkozatában diósgyőri, de utólag a tudomására jut a tulajdonosnak, hogy közben meg a ferencvárosi vezetőket hívogatta, hogy szeretne minél hamarabb odakerülni hozzájuk és ott dolgozni. Ezek olyan emberi problémák, amik nem biztos, hogy más cégnél is jelen vannak. De számtalan ilyen példát tudok.

Szabó Tamás 2014-ben került a klubhoz, az azóta eltelt időszakban pedig Tomiszlav Szivics, Bekő Balázs, Egervári Sándor és Vitelki Zoltán is irányította a csapatot. A Rangadó utánajárt és megkereste az említett úriembereket, magukra ismertek-e az ügyvezető nyilatkozatában. A különböző internetes fórumokon a szurkolók szerint egyértelműen Tomiszlav Szivicsre gondolt az ügyvezető, már-már nyílt titokként kezelik, hogy a Mezőkövesd jelenlegi trénere akkoriban felajánlotta magát az FTC-nek.

Szivics: ez vicckategória…

– Soha az életben senkit nem hívtam fel munka miatt, soha nem ajánlottam be magam sem a Ferencvárosnak, sem más csapatnak – kezdte a Rangadónak Tomiszlav Szivics. – Ez vicc kategória. Ha a szurkolóknak én jutottam a nyilatkozat után az eszükbe, az csak azért lehet, mert nem felejtettek el, Tomiszlav Szivics sikereket és pénzt hozott a DVTK-nak. Ha valóban volt ilyen edző a Diósgyőrnél, aki beajánlotta magát az FTC-hez, akkor legyen vér Szabó Tamás pucájában és mondja ki a nevet. Már csak azért sem lehetek én ez a személy, mert hosszabbítani akartam a miskolciakkal – ezt akkoriban a szurkolói ankéton is elmondtam –, és folyamatosan vártam a vezetők válaszára. Végül nem marasztaltak, én pedig eljöttem, ez tény, amiket nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Tomiszlav Szivics végül kitért arra is, milyen viszonyt ápolt a klub tulajdonsával, Leisztinger Tamással, valamint az ügyvezetővel, Szabó Tamással.

– Leisztinger Tamást és Szabó Tamást nem lehet összehasonlítani. Leisztinger úriember, anyagilag mindent megadott és betartotta a szavát, annak pedig külön örülök, hogy nekem is sikerült hozzátenni a kasszához a sikerekből adódóan. Szabó Tamásról nem akarok beszélni, nem lehet egy szinten emlegetni a tulajdonossal… – zárta a mezőkövesdiek jelenlegi trénere.

2009-ben Tomiszlav Szivics tett egy érdekes nyilatkozatot a Blikknek („Szívesen lennék az FTC edzője, szeretném hallani, amint tízezren buzdítják a csapatot. Ha lehetőséget kapok, csodát teszek.”), honlapunk ezzel is szembesítette a trénert.

– Mondjon nekem két olyan edzőt Magyarországon, aki nem gondolná így! Biztosan szép kihívás lehet az FTC-t, a Videotont vagy az Újpestet is vezetni, nem tudom mi a baj ezzel? Julia Robertset is szívesen megismerném… Egy biztos, soha nem hívogattam a ferencvárosi vezetőket.

Bekő: nem rám gondoltak…

A Rangadó.hu megkérdezte Bekő Balázst is, aki 2015-ben dolgozott Diósgyőrben.

– Nem ajánlottam be magam senkinek. Leisztinger Tamást vagy Szabó Tamást kell megkérdezni, hogy kiről van szó, biztos vagyok benne, hogy nem rám gondoltak – fogta rövidre a 45 éves szakember.

Egervári: természetesen ez nem rám vonatkozott

Egervári Sándor 2015 decemberétől 2016 nyaráig irányította a miskolci együttest, honlapunknak ő is tagadta, hogy más klubnak ajánlotta volna magát.

– Soha nem jelentkeztem a Ferencvárosnál, természetesen ez a nyilatkozat nem rám vonatkozott. Bizonyosságom nincs róla, de van tippem, kire gondolhatott a vezető. Leisztinger úrral kifejezetten jó kapcsolatom volt, telefonon minden héten legalább kétszer tájékoztattam őt a csapatról, érdeklődő volt. Jó szívvel gondolok vissza az ott töltött fél évre – válaszolta a Rangadónak Egervári.

Az említett időszakban Tomiszlav Szivicset a diósgyőri klublegenda, a jelenleg is a miskolciak utánpótlásában dolgozó Vitelki Zoltán váltotta. Bár az Index az ő nevét is megemlítette, a szakember akkor csak beugró vezetőedzőként segítette a csapatot, ráadásul megbízatása határozott ideig, a szezon végéig szólt – a szabályok értelmében nem is lehetett volna tovább vezetőedző, ugyanis akkor csak A-licenccel rendelkezett, így legfeljebb hatvan napig tölthette be ezt a pozíciót.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a Ferencvárost is, hogy érdeklődjünk, valóban volt-e megkeresés valamely korábbi diósgyőri vezetőedzőtől a klub felé. A fővárosi klub sajtóosztálya azonban jelezte, nem kívánnak élni a nyilatkozat lehetőségével.

Olvasói sztorik