Magyar foci

Oenning: ezt a hibát nem követhetjük el a Dorog ellen…

Nem véletlenül játszott a Vasas több másodosztályú csapat ellen a felkészülési időszakban.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a másodosztályú Doroghoz látogat az NB I harmadik harmadik helyezett csapata, a Vasas FC. Az angyalföldi gárda trénere a klub hivatalos honlapjának elmondta, nem becsülik le az alsóbb osztályú ellenfelet, amely a kupa előző körében az MTK Budapestet búcsúztatta.

– Először is, mindenki alig várja már, hogy elkezdődjön a szezon. Fontos, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint, játszhatunk szombaton. A talaj nem a legdöntőbb kérdés, mert tudtuk, hogy erre számíthatunk. Ezért is maradtunk a felkészülési időszak alatt Magyarországon, hogy szokjuk a viszonyokat. Másrészt meg amúgy is mindkét csapatot egyaránt befolyásolja ez a körülmény, így ez nem lehet kifogás nekünk. Örülök annak, hogy most megmutathatjuk, jó felkészülést végeztünk. Egy ilyen kupamérkőzés kezdésként segíthet nekünk a következő lépés megtételében, a bajnokság sikeres folytatásában is – tette hozzá a német tréner.

– Természetesen azt a hibát nem fogjuk elkövetni, hogy alábecsüljük őket. Ez is indokolta azt, hogy több másodosztályú csapattal játszottunk edzőmérkőzést. Ezek a meccsek segítettek minket abban, hogy jobban ráérezzünk az általuk használt játékrendszerekre. Tehát a cél nem az volt, hogy olyan ellenfeleink legyenek, akiket “gyengébbnek” tartunk, hanem épp ellenkezőleg: legyünk felkészülve rájuk. Ennek következtében tudjuk, hogy mire számíthatunk. A célunk az, hogy a két mérkőzés után mi álljunk jobban. Bizakodó vagyok, mert jó felkészülést végeztünk, és ezt a pályán is meg kell majd mutatnunk – idézi Oenninget a hivatalos oldal.

Olvasói sztorik