Magyar foci

MK: a Vasas nyögvenyelősen, az Újpest simán nyert idegenben

A lilák magabiztos előnyre tettek szert Zalaegerszegen; Saglik gólt lőtt és gólpasszt adott Dorogon.

Öt mérkőzést rendeztek szombat délután 14 órai kezdettel a Magyar Kupa nyolcaddöntőinek odavágóján.

Dorog – Vasas 1-2 (1-1)

Az angyalföldi gárda a Póser – Burmesiter, Vaskó, Ristevski – Murka, Berecz, James, Hangya – Ádám, Saglik, Gaál kezdővel állt fel az NB II-es Dorog ellen. Mindjárt a mérkőzés elején, már a negyedik percben előnyhöz is jutott a Vasas, Ádám Martin beadását Mahir Saglik fejelte a jobb felső sarokba. Az alsóbb osztályú csapat azonban bátor volt, ez pedig Mészáros Áron révén egyenlítő gólt eredményezett a 30. percben. Fordulás után ismét megzörgette a hálót a vendég együttes, Saglik ezúttal előkészített, Murka pedig bevágta a bal alsóba a labdát.

Zalaegerszeg – Újpest 1-4 (0-2)

Kovács Z. – Balázs B., Kálnoki-Kis, Pávkovics, Mohl – Szankovics, Balogh B. – Diarra, Perovics, Bardi – Andrics alkotta a lilák kezdő tizenegyét a ZTE ellen. A vendégek már az első játékrészben eldöntötték a meccs sorsát, miután Mohl és Bardi is betalált – utóbbi ollózásból. A pihenő után sem állt le a lila-fehér csapat, Balogh és Diarra is a gólvonal mögé juttatta a labdát, amivel már óriási valószínűség szerint a továbbjutás is eldőlt, annak ellenére, hogy a hazaiak a hajrában szépítettek Bobál fejese után.

Mezőkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC Győr 0-0

A hazaiak vezetődzője, Tomiszlav Szivics a Tujvel – Vági, Hudák, Balogh B. Gohér – Egerszegi, Tóth B. – Pauljevics, Molnár G., Kink – Strestík kezdőt küldte a pályára, míg Urbányi István a Nagy S. – Kolcak, Bojovics, Radeljics – Vass, Bori, Kiss M., Tamás – Tanchyk, Bebeto, Simon A. csapatnak szavazott bizalmat. Az NB I két újonca csak helyzetekig jutott, gólig nem, így 0-0-val zárult a párharc első felvonása.

Csákvár – Sopron 2-1 (2-1)

Mindhárom gól az első félidőben született a két másodosztályú együttes összecsapásának, ebből kettőt szerzett a Csákvár, egyet pedig a Sopron. A hazaiaknál Oldal már az első percben vezetést szerzett, majd Németh M. öngólja megduplázta az előnyüket, a Sopronból Horváth P. szépített a 38. percben – kialakítva ezzel a 2-1-es végeredményt.

Érd – Budafok 2-1 (1-1)

A harmadosztályú csapatok összecsapásán a Budafok szerzett vezetést a rutinos Oláh Lóránt révén a 21. percben, ám a hazaiak nyolc perccel később Melczer tizenegyesével egyenlítettek, majd a 76. percben emberhátrányban a vezetést is megszerezték, újfent Melczer talált be.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik