Magyar foci

MK: minimális előnyhöz jutott a Fradi hazai pályán

A hajrában szépíteni tudott a Honvéd, így nyílt maradt a párharc a visszavágóra.
Magyar Kupa nyolcaddöntő, első mérkőzés
Ferencvárosi TC – Budapest Honvéd 2-1 (1-0)
Groupama Aréna, 6817 néző. Játékvezető: Iványi
FTC: Dibusz – Botka, Koch, Leandro, Sternberg – Gera, Dilaver – Moutari (Radó, 84.), Kleinheisler (Hajnal, 80.), Djuricin (Lovrencsics, 90.)– Böde. Vezetőedző: Thomas Doll
Honvéd: Gróf – Ikenne-King, Lovric, Kamber, Laczkó (Baráth, 53.) – Nagy G., Hidi, Gazdag (Vasziljevics, 80.)- Lanzafame, Eppel, Holender (Kabangu, 57.). Vezetőedző: Marco Rossi
Gólszerző: Moutari (33.), Leandro (52.), illetve Lanzafame (88.)

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágóján az öt új igazolással felálló Ferencváros fogadta a Honvédot, amely csatársorában a gólerős Lanzafame, Eppel duó rohamozott. Az ötödik percben már megszerezhette volna a vezetést a Fradi, Böde elé került a labda a kapuhoz közel, a támadó Gróf mellett is elhúzta a labdát, de kisodródott és az oldalhálóba lőtt. Két percre rá Hidi hatalmas bombáját Dibusz tolta szögletre óriási bravúrral, a pontrúgás után pedig Eppel fejelt centikkel mellé egy csúsztatást követően – remek iramban kezdődött a meccs. A 26. percben Kleinheisler bal oldali beadásáról centikkel maradt le középen Böde, ez is veszélyes volt. Egy perccel később Hidi lövése megpattant, így pedig gólba tartott, de Leandro a gólvonalról hatalmasat mentett.

A 33. minutumban megszerezte a vezetést a Fradi, Laczkótól szerezte meg a labdát Moutari, így Gróffal szemben ziccerbe került, a légiós pedig nem hibázott, 1-0. A szünet előtti utolsó két percben két kapufát is láthattak a nézők, előbb Eppel fejelt egy szabadrúgás után a lécre, majd szinte az ellentámadásból Moutari lövése csattant a kapufán, a szenzációs játékrész után 1-0-t mutatott az eredményjelző.

Leandro óriási mentése

A második játékrész elején rögtön megduplázta előnyét az FTC, Leandro csúsztatott a kapuba Gera fejelését követően, 2-0. Ezt követően visszaesett a meccs színvonala, a hazaiaknak érthető módon nem volt sürgős, a Honvéd pedig már nem tudott olyan veszélyesen támadni, mint az első félidőben. A csattanó azonban nem maradt el a végén, egy szöglet után Eppel csúsztatott Lanzafame elé, aki közelről a kapuba bombázott, 2-1. Az idegenben szerzett gól jól jött a Honvédnak, nem dőlt el semmi, izgalmas második meccsre van kilátás.

Olvasói sztorik