Magyar foci

Nem feltartott kézzel várja a Vasast az MK meglepetéscsapata

Bene Ferenc sportigazgató az M4 Sportreggeli című műsorában elmondta, a csapatban több olyan játékos is van, aki megüti az NB I szintjét, a felkészülés pedig jól sikerült, így bizakodóan várja az OTP Bank Ligában dobogós angyalföldiek elleni párharcot.

– Nem feltartott kézzel várjuk a Vasas elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő első mérkőzését, a mi keretünkben is akadnak olyan játékosok, akik alkalmasak az NB I-re. A tradíciók predesztinálják a fejlődésre a klubot. NB I-ben nem gondolkodunk, de a cél egy stabil NB II-es pozíció – árulta el Bene.

A Dorog jelenleg a 15. helyen áll a Merkantil Bank Ligában, Bene Ferenc szerint ez a pozíció nem reális. „Szerintem több van ebben a csapatban, ezt tavasszal be is fogja bizonyítani.”

A korábbi élvonalbeli gólkirály, Simon Attila a műsorban kijelentette, nem levezetni érkezett Dorogra, úgy véli, az idény végéig meg lehet célozni a középmezőny elejét a másodosztályban. „Nagyon jó szellemű, fiatal társaságba kerültem, úgyhogy Sitku Illéssel kicsit ki is lógunk. Nagyon jó a csapat kémiája is, talán lehet ebből egy meglepetéscsapat tavasszal. Nagyon jó az öltözői hangulat, egységes a csapat, ez lehet a siker egyik kulcsa. Nagy a potenciál a csapatban, mindenki éhes a sikerre.”

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg.