Magyar foci

Holender: tökéletes felkészülésen vagyunk túl, nyerhetünk a Fradinál

A Honvéd szélsője szerint előnyt jelenthet számukra, hogy az FTC még nincs teljesen összeszokva.

A hosszú és fárasztó téli alapozás és felkészülési mérkőzések után szombaton ismét a tétmeccsek lesznek terítéken, hiszen folytatódnak a Magyar Kupa küzdelmei. A nyolcaddöntők párosításai közül a Ferencváros és a Budapest Honvéd párharca ígérkezik a legizgalmasabbnak, az első felvonást a Groupama Arénában rendezik szombaton 18 óra kezdettel. A piros-feketék szélsője, Holender Filip a Rangadónak beszélt arról, hogyan sikerült a felkészülés és mit vár a régi ismerős, Botka Endre elleni párharcról.

– Várjuk már a szombatot, mindenki feldobott állapotban edz, hiszen végre újra tétmeccsen léphetünk pályára – kezdte a 22 éves játékos. – Fontosnak tartom kiemelni, hogy a két téli távozó ellenére továbbra is remek a hangulat az öltözőben, jó közösséget alkotunk – akárcsak ősszel. Tökéletes felkészülésen vagyunk túl, egyáltalán nem maradt bennem hiányérzet, jó formában megyünk a Fradihoz. Igaz sokat edzettünk műfüvön és holnap füves pálya vár ránk a Groupamában, de ezzel sem lesz problémánk – folytatta a négyszeres U21-es magyar válogatott focista.

– Azt gondolom, idegenben a döntetlen sem lenne rossz eredmény számunkra, de arra nem lehet játszani, úgy hogy a legszebb álom teljesülne akkor, ha az első felvonást is meg tudnánk nyerni. Egy győzelemmel nagy lépést tennénk előre, mi játszhatnánk nyugodtabban a visszavágón, és azt gondolom, ha az őszi formánkat mutatjuk, komoly esélyünk lehet a negyeddöntőre. Nagyon jó játékosokat igazolt a Fradi, de talán még nem sikerült teljesen összeszokniuk, ez pedig az előnyünkre válhat, hiszen a mi csapatunk nagyon jól ismeri egymást, egyben vagyunk – bizakodott Holender, majd kitért a télen Kispestről a kilencedik kerületbe távozó korábbi társára, Botka Endrére is, akivel szombaton komoly párharcokat vívhat.

– Nagyon örülni fogok, ha szemben találom majd magam vele, mai napig nagyon jó kapcsolatot ápolunk. Edzésen már sokszor vívtunk nagy párharcokat egymás közti játék során, most azonban ez tétmeccsen is bekövetkezhet. Nagyon jól ismeri a játékomat, viszont én is tisztában vagyok az ő gyengeségeivel és erősségeivel is, ez nem meglepő, hiszen egészen fiatal korunk óta egy csapatban voltunk – zárta Holender a Rangadónak.

Olvasói sztorik