Magyar foci

Magyar Kupa: elmaradhat a meccsek fele

A Diósgyőr találkozóját már egészen biztosan nem rendezik meg.

A hétvégére írták ki a 2016–2017-es Magyar Kupa nyolcaddöntőinek első felvonásait. Az NB I-es Diósgyőri VTK ellenfele az NB II-ben jelenleg utolsó előtti, 19. helyen álló Ceglédi VSE, amellyel szombaton 14 órától kellene megküzdeniük. A találkozónak az albertirsai létesítmény adna, adott volna otthont, mert a CVSE pályáján jelenleg rekonstrukció zajlik.

Az Észak-Magyarország információi szerint kedden még úgy állt a helyzet, hogy lehet összecsapás, mert bár a játéktér vizes volt és mély, a labda ekkor még pattant, illetve az időjárás-jelentés sem jelzett csapadékot. Viszont aznap délután mégiscsak esett az eső, aztán szerdán reggel hó is, így a gyep teljesen használhatatlanná vált, és esély sem mutatkozik arra, hogy a helyzet szombatig gyökeresen megváltozzon. A sportcentrumot bérlő ceglédiek mindezt dokumentálták, fényképeket is készítettek, amit eljuttattak a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes bizottságához.

A mezőkövesdi stadion füves pályája a szerdán délutáni állapot szerint alkalmas arra, hogy ott szombaton, 14 órától a Mezőkövesd Zsóry lejátssza a Gyirmót FC elleni mérkőzést.

– A gyepen nincs hó, ezt már letakarították róla a pályamunkásaink, a beszivárgott vizet pedig elvezette a csőrendszer – közölte a lappal Bocsi Anna, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatója. – Az tény, hogy kissé sáros a teteje, de még több nap van az összecsapásig, így szombatig tovább száradhat a talaj. Szerdán egyébként remek volt az idő, mozgott a levegő, a pici szél is segített. Ha nagyobb mennyiségű csapadék – akár eső, akár hó – nem érkezik, akkor megrendezhetjük a nyolcaddöntő első mérkőzését a Gyirmót FC ellen.

Ahol szintén nem

A lap szerint nem a Ceglédi VSE az egyetlen csapat, amelyik valószínűleg nem tud kupameccset rendezni pályájának alkalmatlansága miatt. A Magyar Labdarúgó Szövetséghez szerda estig beérkezett jelzések szerint Dorogon, Érden és Csákváron sem tudnak játszani a csapatok. A szövetségtől azt a tájékoztatást kapták, hogy a forduló teljes elhalasztása nem merült fel, azoknak a csapatoknak, akiknek játékra alkalmatlan pályára van kiírva a meccsük, egyeztetniük kell ellenfelükkel, és lehetőleg új időpontban kell megállapodniuk.
Ha ebben nem járnak sikerrel, akkor a vendégcsapatnak el kell utaznia a mérkőzés helyszínére, és szombaton délután a kijelölt játékvezető közvetlenül a meccs előtt dönt arról, hogy megrendezhető-e a játéktéren az adott mérkőzés.
A jelen állás szerint szombaton megrendezésre kerülő mérkőzések,
14:
Mezőkövesd Zsóry FC–Gyirmót FC Győr
14: Zalaegerszegi TE FC–Újpest FC
14: Szentlőrinc SE–Szolnoki MÁV FC
18: Ferencvárosi TC–Budapest Honvéd
A jelen állás szerint elhalasztásra kerülő mérkőzések:
Ceglédi VSE–Diósgyőri VTK
Aqvital FC Csákvár–Swietelsky-Soproni VSE
Érdi VSE–Budafoki MTE
Dorogi FC–Vasas FC