Magyar foci

Daru Bence nem szeretne tovább várni az NB I-re

Élvonalbeli csapatnál köthet ki a másodosztály legutóbbi gólkirálya, aki sérülése után hamarosan újra labdába rúghat.

Az elmúlt szezon végén a másodosztályú Zalaegerszegi TE FC színeiben gólkirályi címet szerzett Daru Bence, a fiatal támadó huszonhat mérkőzésen huszonkét gólig jutott. Ősszel sérülések is hátráltatták, jelenleg három találat szerepel a neve mellett, ám könnyen elképzelhető, hogy tavasszal már a legmagasabb honi osztályban bizonyíthat a 22 éves támadó.

– Való igaz, hogy van NB I-es érdeklődés irántam, a klubok között zajlanak az egyeztetések, de egyelőre nehéz konkrétumokról beszélni – nyilatkozta honlapunknak Daru Bence. – Jelenleg egy klub nagyon előtérbe került, csapatnevet nem szeretnék még mondani, hiszen a tárgyalások folyamatosak. Őszintén mondhatom: nem szeretnék tovább várni azzal, hogy megmérettessem magam az élvonalban. A formám egyelőre nem a régi, hiszen a bokasérülésem után még nem vagyok száz százalékos állapotban, ennek ellenére remélem, a klubok találnak megoldást a klubcserére, akár a kölcsönszerződés is szóba jöhet – és tavasszal már az NB I-ben bizonyíthatok, ez az álmom. Szakmai szempontból szeretnék végre egyet előrelépni.

A fiatal támadó novemberben szenvedett bokasérülést, reményei szerint jövő héten már elkezdheti a futásokat.
– Sajnos a gyógyulásom nem az előre tervezett ütemben haladt, hiszen a rehabilitáció során elkezdtük próbálgatni az egyszerű futás-gyakorlatokat, de a bokámban az egyik ínszalag begyulladt, ezért nem terhelhettem a lábamat, így elhúzódott a felépülésem. Jelenleg konditeremben készülök – külön a ZTE-s csapattársaimtól –, bokaerősítő gyakorlatokat végzek, jövő héten reményeim szerint már futhatok és elkezdhetem a labdás gyakorlatokat is, ha az orvosok nem találnak semmi problémát.

A lehetséges átigazolás kapcsán megkérdeztük a Stars and Friends menedzseriroda részéről Esterházy Mátyást, aki Daru Bence ügyeit intézi.
– Van egy NB I-es csapat, akivel nagyon közel vagyunk a megállapodáshoz, bizakodó vagyok a tárgyalásokat illetően. Pár napon belül így vagy úgy, de eldől Bence sorsa, hiszen február 14-e után az NB I-es klubok új játékost már nem igazolhatnak. Bízom abban, hogy Bence meg tudja ugrani a következő lépcsőfokot, meglátásom szerint eljött az idő a váltásra, és hiszem azt, hogy az NB I-ben is képes lehet olyan teljesítményre, mint a tavalyi NB II-es szezonban, amikor futószalagon gyártotta a gólokat és gólkirály lett a másodosztályban. Ehhez minden képessége megvan, nem mellesleg mentálisan is egy nagyon erős játékosról beszélhetünk. Ha megkapja a lehetőséget, biztosan élni tud vele – nyilatkozta a játékos-közvetítő.

A Rangadó.hu úgy tudja, a Paks lehet a befutó a gólérzékeny játékosnál, de a Haladás is képben van.

címlapkép: G&Zs Photo

Olvasói sztorik