Magyar foci

Storck újra versenyképes magyar edzőket akar a világ focijában

A szövetségi kapitány válaszolt Szalai László nyilatkozatára.

Honlapunkon is olvashatták a mai nap folyamán Szalai László, az edzőképzés korábbi vezetőjének Origónak adott nyilatkozatát, melyben elmondta, óriási hiba lenne annak a három évnek az eredményeit lerombolni, amikor ő vezette az edzőképzést. Szalai hozzátette, Bernd Storck kritikája – mi szerint forradalmi változások következnek a magyarországi edzőképzésben, mert ami eddig történt, nem volt kompatibilis azzal, ami Európa más országaiban zajlik – komolytalan. A válogatott szövetségi kapitánya máris eljuttatott egy közleményt az Origóhoz, melyben reagált Szalai szavaira, ebből közlünk részleteket.

– Természetes, hogy a szakemberek, kollégák véleménye különbözik adott kérdésekben, sokan, sokféleképpen ítélhetik meg a magyar labdarúgásban az edzőképzés múltját és jelenét is.
Az viszont tény, hogy jelenleg a magyar edzők nem versenyképesek a nemzetközi futball piacán. Ezen változtatni kell! – kezdi levelét Bernd Storck.

– Olyan rendszer felépítésében kell gondolkodnunk, amely személyektől függetlenül képes garantálni a naprakész, versenyképes tudást az edzőképzésben résztvevő sportszakemberek számára – folytatta a német szakember, majd hozzátette: – Legyen mindenki számára egyértelmű: sportigazgatóként és szövetségi kapitányként is a magyar edzők sikerességében vagyok érdekelt, és nagy öröm az is, hogy egyre több helyen – így például a Szalai Lászlót is foglalkoztató Puskás Akadémiánál is – nyitottak a velem való együttműködésre.

A közlemény teljes szövegét itt olvashatja el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik