Magyar foci

NB II-es edzőmeccsek: négyet lőtt a Balmaz, orosz csapat verte a Kisvárdát

Cikkünkben összegyűjtöttük az NB II-es csapatok délelőtti felkészülési találkozóit.

Több másodosztályú együttes is edzőmérkőzéssel folytatta a téli felkészülési időszakot szombat délelőtt, cikkünkben összegyűjtöttük ezeket a párharcokat.

Az NB II tizenötödik helyezett csapata, a Dorogi FC a szlovák másodosztályú Nyitra ellen játszott. A gól nélküli félidei állás után két gólt is lőtt a szlovák együttes, így a Dorog 2-0-ra kikapott.

Gólzáporos döntetlent játszott a Véber György vezette Nyíregyháza Spartacus a harmadosztályú Kazincbarcika ellen. A KBSC 2-0-ra és 3-1-re is vezetett, a kilencven perc végül 3-3-as eredménnyel zárult. A Szpari góljait Dragóner Filip, Rudolf Gergely és Szécsi Márk szerezte. Véber György elégedetlenül értékelte a meccset a hivatalos honlapnak: “Nehéz értékelni az értékelhetetlent. Az utolsó tíz perc kivételével nem sok pozitívumot láttam, ezért el kell beszélgetnem a játékosokkal, mert nem tetszett ez a hozzáállás” – mondta a tréner.

Az NB II második helyén tanyázó Soroksár SC nem bírt otthon az NB III Nyugati-csoportjának éllovasával, az Érdi VSE-vel. A hazaiak az első játékrészben Sándor révén szereztek vezetést, majd fordulás után a vendégektől Melczer volt eredményes tizenegyesből, így 1-1-el ért véget a meccs – írja az Érd hivatalos honlapja.

A másodosztály sereghajtója, a SZEOL SC a Szabadka U19-es gárdájával mérkőzött meg. A szegediek a második félidőben lőtt négy gólnak köszönhetően 4-0-ra nyertek, Nagy Richárd, Tomisic, Mihály és Ikonomu talált be – olvasható a szegedma.hu összefoglalójában.

Albert István és Horváth Bence góljaival, az utolsó 25 percben emberhátrányban játszva 2:1-re nyert az NB II utolsó előtti helyén álló Ceglédi VSE az NB III-as Hatvan ellen. A ceglédiek vezetőedzője, Nagy Mihály így értékelt a klubhonlapnak: “Voltak apró hibák a játékunkban, de ez az előzmények tudatában nem meglepő. 11 játékosunk volt egészséges, ráadásul Szalkai a második félidő közepén megsérült. Örülök, hogy sikerült így is megnyeri a mérkőzést, büszke vagyok a fiúkra!”

Bognár György csapata, a Budaörs SC 2-1-re megnyerte a Monor elleni edzőmeccset. Az NB II-es BSC hivatalos honlapjának tudósítása szerint az első félidő elejét a vendégek kezdték jobban, a vezetést is ők szerezték meg. A második félidőre a játék képe megváltozott a sorcsere következtében, ami után Deli fejes góljával, majd Petró lövésével megfordította a meccset a Budaörs.

A másodosztályú Mosonmagyaróvár hazai pályán a szlovák FC STK 1914 Samorín játékosaival csapott össze. A hazaiak gólt nem rúgtak, ellenben kettőt kaptak, így alulmaradtak riválisukkal szemben.

A Balmazújváros a román Poli Timisoarával találkozott, és Belényesi duplájával, valamint Kovács Ádám és Kapacina Kevin góljával simán nyert 4-0-ra.

A Vác FC a Lokomotiva Zvolen vendége volt, és Zsolnai góljával 1-1-es döntetlent ért el.

A Puskás Akadémia döntetlenre végzett a Szigetszentmiklós ellen, míg a Törökországban edzőtáborozó Kisvárda 3-2-re maradt alul az orosz Volgar Asztrahán ellen – a várdai gólokat Horváth Zoltán jegyezte. A Siófok szlovák ellenfelet győzött le: a Zlate Moravce ellen Gréczi és Berki góljaival lett 2-1 a vége.

Olvasói sztorik