Magyar foci

Felkészülés: hét meccset tervez a Fradi, Dubajban és Spanyolországban készül a Videoton

Kezdődnek a felkészülési mérkőzések.

A legtöbb csapat már munkába állt az első két osztályban – az élvonalbeli klubok közül egyedül a Debreceni VSC nem kezdte még el az edzéseket: a Pontes-csapat kedden reggel vág neki a téli felkészülésnek.

Mint ahogy az elmúlt években, idén is sok együttes készül külföldi edzőtáborban az NB I és az NB II együttesei közül – a felkészülési mérkőzéseket idén is folyamatosan frissülő cikkben követi a Rangadó.hu.

Emírségek, spanyol, török, horvát, ciprusi edzőtáborok

A Videoton például már hétfőn útra kelt a napfényes Dubajba, ahol a tervek szerint a tíznapos edzőtábor zárásaként az orosz Zenittel mérkőzik meg. A Vidi azon együttesek közé tartozik, mely két edzőtábort is tervez: január végén a spanyolországi Marbella lesz az újabb útirány.

Nem a székesfehérváriaké az egyetlen csapat, amely kétszer indul külföldre: az eddigi beszámolók alapján a Haladás (Horvátország és Törökország), valamint az NB II-es Nyíregyháza (kétszer Törökország) is többször száll repülőre – a Szpari első útja viszont még kérdéses, hiszen a csapat pont a nagy isztambuli havazás miatt Vecsésen ragadt a hétfői induláskor.

Portugáliában vesz részt az Atlantic Cup elnevezésű tornán a Debreceni VSC, míg a Gyirmótra az Istria Winter Cup küzdelmei várnak Horvátországban. Az Újpest idén Ciprusra látogat, a Fradi Spanyolországban készül majd, csak úgy, mint a Diósgyőr. Az előző években nagyon népszerű Törökország idén is több magyar csapatot lát vendégül: az élvonalból az MTK, a Paks és a már említett Haladás is itt játszik több edzőmeccset, míg a másodosztályból a Balmazújváros, a Kisvárda, a Nyíregyháza, a Soroksár és a Szeged is itt állomásozik majd.

Az első osztályú csapatok közül a Bp. Honvéd, a Mezőkövesd és a Vasas idehaza készül – utóbbi Mátraházán kezd egy edzőtáborral, majd január végén Lipóton szlovák és cseh ellenfelekkel is megmérkőzik.

Az NB I-es és NB II-es csapatok tervezett felkészülési programja

Olvasói sztorik