Magyar foci

Király Gábor, Gera Zoltán vagy Nagy Ádám lesz Az év labdarúgója

Dárdai Pált Az év edzőjének választhatják a Magyar Sportújságírók Szövetségének szavazásán, Bernd Storck viszont nem került a szűkített listára.

Kapcsolódó cikkek

A várakozásoknak megfelelően Hosszú Katinka úszó és Szilágyi Áron vívó is bekerült a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) szavazásán. A győztest jövő csütörtökön, a Nemzeti Színházban sorra kerülő M4 Sport-Év sportolója gálán hirdetik ki.

Szöllősi György, a szavazást 59. alkalommal kiíró MSÚSZ elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón jelentette be az egyes kategóriák legjobb három jelöltjét, és elmondta, csúcsot jelentő 370 voks alapján alakult ki a sorrend.

A jelöltek között a futballt is többen képviselik. Az év legjobb edzője Dárdai Pál, Kulcsár Győző és Shane Tusup közül kerül ki, míg az év csapata a labdarúgó-válogatott, illetve a női kajakkettes vagy kajaknégyes lehet. Az edzőknél Bernd Storck szövetségi kapitány is jelölt volt, ám a legjobb három közé nem került be. Az év labdarúgója címre Gera Zoltán, Király Gábor és Nagy Ádám pályázik.

Ön szerint ki érdemli meg az Év labdarúgója címet?

Nagy Ádám: 130
Király Gábor: 114
Gera Zoltán: 88

Szöllősi elmondta, külföldről díjátadónak érkezik többek között Novák Károly Eduárd csíkszeredai paralimpiai bajnok, Claude Makélélé világbajnoki ezüstérmes, Bajnokok Ligája-győztes labdarúgó, valamint Gianni Merlo, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) elnöke.

Az esztendő legszebb magyar góljára ezúttal is az interneten, az m4sport.hu oldalon voksolhattak a szurkolók, akik Ádám Martin, Gera Zoltán és Szalai Ádám találatát szavazták az első három közé.

A jelöltek,
Az év csapata:

férfi labdarúgó-válogatott
női kajakkettes
női kajaknégyes
Az év edzője:
Dárdai Pál (Hertha BSC, labdarúgás)
Kulcsár Győző (Szász Emese, vívás)
Shane Tusup (Hosszú Katinka, úszás)
Az év labdarúgója:
Gera Zoltán
Király Gábor
Nagy Ádám
Az év gólja:
Ádám Martin gólja a Vasas–Újpest NB I-es bajnokin
Gera Zoltán találata a Magyarország–Portugália Eb-csoportmeccsen
Szalai Ádám gólja a Magyarország–Ausztria Eb-csoportmeccsen
Olvasói sztorik