Magyar foci

Bogdánról sok izom lement a sérülése óta, így bátran nyúl a karácsonyi finomságokhoz

A magyar kapus Angliában tölti az ünnepeket, hármasban feleségével és gyermekével.

Bogdán Ádám 2007 nyarán került a Vasastól az angliai Bolton Wanderers együtteséhez, a kapus pedig azóta folyamatosan a szigetországban véd, így a december végi ünnepi időszakban ő is megszokhatta már, hogy ott a fociban egyáltalán nincs leállás. A Liverpool FC 29 éves játékosa azonban jelenleg térdműtéte után lábadozik, a Rangadónak pedig arról mesélt, hogyan tölti az idei karácsonyát.

– Most nem megyek haza Magyarországra karácsonyozni. A feleségem és a kislányom nemrég voltak otthon két és fél hetet, amikor én kórházban feküdtem és használhatatlan voltam. Párom pedig körbemutatta a gyermekünket minden rokonnak és barátnak – avatta be honlapunkat a játékos a család mindennapjaiba. – Az utóbbi időben meglátogattak itt Angliában a szüleim, valamint a testvérem is, amíg otthon feküdtem. Természetesen ennyivel nem tudtam le a karácsonyozást, mi itt Angliában hármasban – feleségemmel és kislányommal – fogunk ünnepelni. Egyrészről azért, mert nem akarjuk rángatni a gyereket egyik országból a másikba, másrészről pedig még nincs olyan állapotban a térdem, hogy ajánlott legyen a repülés, pihentetnem kell. A terv az, hogy ha elhagyom a mankót, majd egy hétre hazamegyek. Természetesen vannak itt kint barátaink is, akik huszonötödikén valószínűleg átjönnek majd hozzánk, jókat eszünk, beszélgetünk és társasozunk. Már amennyire a kislányom majd hagy minket, vagy amíg meg nem eszi a bábukat – folytatta nevetve Bogdán Ádám.

– Nyugodtabb karácsonyom lesz, mint az utóbbi években. Igaz a Boltonnál is előfordult, hogy ebben az ünnepi időszakban sérült voltam, de már olyan is régen fordult elő, hogy két-három nap is nyugiban telik el december végén. A karácsonyi ajándékokat már megvettem, nem szeretem az utolsó pillanatokra hagyni a bevásárlást. Igaz ezt most nem egy nagy vásárlói körúttal tudtam le – érthető okokból nem tudtam nekiugrani a plázáknak –, hanem az internetről rendeltem meg a dolgokat. Meg is érkezett már minden, már csak be kell őket csomagolni, aztán pedig betenni a fa alá. Vagy ezeket inkább vissza kellene szívnom? Hiszen a Jézuska hozza az ajándékokat! – menti a helyzetet a hússzoros magyar válogatott.

– Az utóbbi hetekben sok izmot veszítettem a sérülésem miatt, és a műtét után sem voltam túl jól, keveset ettem, ezért úgy gondolom, hogy most az ünnepi időszakban bátran nyúlok majd a sok finomsághoz. Ezután még lesz hat hónapom, hogy felépüljek, mindeközben pedig bőven akad majd alkalmam lefutni a menüt. Egyébként, mivel nem otthon ünnepelek, és a nagymamám nincs a közelemben, így jobban védve vagyok a rengeteg finomságtól, köztük a bejglitől is. Mondjuk most, hogy eszembe juttatta, szólok is a feleségemnek, hogy ne felejtsen sütni bejglit, megjött hozzá a kedvem – pattant ki az ötlet a kapus fejéből, így tehát már szinte biztos, hogy lesznek hagyományos magyar ételek Bogdánéknál karácsonykor. A kapus aztán abba is beavatta az olvasókat, hogy szilveszterkor lecsúszik-e egy kis alkohol.

– Természetesen jöhet néhány pohár pezsgő, de a túlzott fogyasztásra oda kell figyelnem, elsősorban a térdemben lévő dagadás miatt is, ami miatt még táncolni sem tudnék jelenleg. Egyébként már kevésbé szoktunk szilveszterezni, az utóbbi időben ez eléggé kikopott nálunk. Általában január elsején edzés vagy meccs szokott lenni a program, az utóbbi tíz évben talán egyszer vettem részt egy kisebb buliban december harmincegyedikén este. Nem egy nagy veszteség számomra, ha kimarad a szilveszteri mulatság – zárta honlapunknak adott karácsonyi interjúját Bogdán Ádám.

Olvasói sztorik