Magyar foci

Végre kiderült, ki a legjobb magyar labdarúgó

A sportszövetségek ismét szavaztak az elmúlt év legjobbjairól.

A Magyar Távirati Iroda sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik, kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 54 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére, köztük az MLSZ is.

A nagypályás játékosok közül Jakabfi Zsanett, a német VfL Wolfsburg és a magyar válogatott labdarúgója immár ötödik alkalommal érdemelte ki az elismerést. Idén is kiemelkedő húzóembere volt a nemzeti csapatnak, klubjával pedig megint Bajnokok Ligája-döntőt játszott.

A teremlabdarúgók közül a férfiaknál a kazah Kajrat Almati légiósa, a válogatott klasszis Dróth Zoltán lett a legjobb – pályafutása során másodszor – a nőknél pedig a hajdúböszörményi Torma Lilla a díjazott, első alkalommal. A strandlabdarúgóknál a szegedi FC Junior Sport játékosát, Szentes-Bíró Tamást választották.

A legjobb férfi játékos kilétére a januári M4 Sport – Az Év Sportolója gálán derül fény.

Az év férfisportolója kategóriában a jelöltek között ott van Gera Zoltán, mert – az indoklás szerint – remekül játszott az Európa-bajnokságon, a portugáloknak lőtt gólja lett a kontinenstorna legszebbje.

Az év csapata kategóriában lehet voksolni a labdarúgó-válogatottra, amely csoportgyőztesként a 16 közé jutott a kontinenstornán. Az év edzője akár Bernd Storck szövetségi kapitány is lehet.

Az év labdarúgója szavazáson Dzsudzsák Balázs, Gera Zoltán, Gulácsi Péter, Huszti Szabolcs, Kádár Tamás, Király Gábor, Kleinheisler László, Nagy Ádám, Nikolics Nemanja és Szalai Ádám a tíz jelölt.

Olvasói sztorik