Magyar foci

Kassai elődöntőt vezet a klubvébén

Kolumbiai és japán csapatnak dirigál a magyar játékvezető.

Kassai Viktor, Ring György és Tóth Vencel vezeti majd december 14-én a klubvilágbajnokság elődöntőjét, melyen az Atlético National (kolumbiai) és a Kasima Antlers (japán) csap majd össze – írja az mlsz.hu.
A mérkőzésre Oszakában kerül majd sor, az összecsapás magyar idő szerint 11.30-kor kezdődik.

A tartalék játékvezető a zambiai Janny Sikazwe, a tartalék asszisztens pedig a kenyai Aden Marwa lesz.

Kassai Viktorék történelmi tornán kapnak szerepet a Japánban zajló klubvilágbajnokságon: ez lesz az egyik első olyan tétre menő esemény, amelyen a videóbíró szerepet kap, és a rögzített felvételek alapján a játékvezető megváltoztathatja korábbi döntéseit. Marco van Basten, a FIFA technikai fejlesztésekért felelős vezetője elmondta: videóbíró egyelőre tesztfázisban működik, a tornán megszerzett információk alapján kiderül, hogy alkalmas lehet-e a szélesebb körű bevezetésre, vagy további változtatásokra van szükség a technológiában.

A gyakorlatban a videóbíró azt jelenti, hogy a mérkőzéseken a stadionokban berendeznek egy helyiséget, ahol videó asszisztensek dolgoznak majd, és ők a felvételek alapján rádión visszajelzést adhatnak a játékvezetőnek, aki kulcsfontosságú szituációkban az információk hatására változtathat meghozott döntésén. A videóbírót elsősorban góloknál, büntetőt érintő döntéseknél, azonnali piros lapoknál használják. A videó asszisztensek segítő szerepet töltenek be, a végleges döntés minden esetben a játékvezetőé lesz, aki a pálya szélén elhelyezett monitoron maga is újranézhet egy-egy esetet a végső döntés meghozatala előtt.