Magyar foci

Nagy elődök útján a trónkövetelők: Lipcsei a védelemben, Dragóner a támadósorban?!

Stieber-, Lovrencsics-, Szalai- vagy éppen Elek-testvérharc a válogatottban? Realitás vagy csak álom marad a közös fellépés?!

Legújabb összeállításunkban csupán a vezetékneveket figyelembe véve igazán veretes álomcsapatot szedtünk egy csokorba. A lenti tizenegyet azon aktív játékosok alkotják, akiknek édesapjuk vagy éppen nagyobbik bátyjuk komoly sikereket ért már el a futballpályán – ám az utódok, vagy a trónkövetelők még adósak a kiugró eredményekkel.

Kapuban

Ifj. Szűcs Lajos (1997, NB III, REAC)

A kapuban Ifj. Szűcs Lajosnak szorítottunk helyet. A többi között a Ferencváros, az Újpest vagy éppen a Dunaújváros színeiben megfordult Szűcs Lajos fia az NB III-as REAC csapatát erősíti. Az 1997-es születésű játékos tavaly debütált a harmadosztályban, az idei szezonban két mérkőzésen volt kezdő.

Védelem

Szalai Vilmos (1991, NB II, Siófok)
Lipcsei Krisztián (1998, NB III, FTC II)
Kiprich Dávid (1994, NB II, Csákvár)

A védelemben helyet kapott csapatunkban a Hoffenheim és a magyar válogatott kiválóságának, Szalai Ádám öccse. Vilmos jelenleg az NB II-es siófokiakat erősíti, a 25 éves játékos a Balaton-parti csapatnál biztos pontnak számít. Korábban megfordult az Újpest, a Mezőkövesd vagy éppen a Nyíregyháza színeiben is – a 2013-2014-es, illetve a 2014-2015-ös szezonban a legmagasabb honi osztályban szerepelt.

A Fradi-ikonnak számító Lipcsei Péter kisebbik fia, Krisztián a zöld-fehérek utánpótlás csapataiban pallérozódott, jelenleg édesapja irányítása alatt az NB III-as fiókcsapatban bizonyíthat. Az 1998-as születésű játékos védőként bevethető, nagy kérdés sikerül-e áttörést elérni, így édesapja nyomdokaiba lépnie. Övé a jövő!
A Feyenorddal és az Apoel Nicosiával is bajnokságot nyert pályafutása csúcsán a magyar válogatott egykori kiválósága, Kiprich József. A Tatabányával gólkirályi címet is begyűjtő támadó kisebbik fia, Dávid a Videoton utánpótlás csapatainál is megfordult, majd 2016-an az NB II-es Csákvárhoz írt alá. Az NB II-ben ősszel 17 mérkőzésen két gól a mérlege – védőként ez a statisztika mindenképpen jól mutat. A 22 éves játékos az NB I-ben egy alkalommal ülhetett le a kispadra – még az előző szezonban Vidi-színekben.

Középpálya

Nyilasi Bálint (1990, NB II, Csákvár, NB II)
Elek Bence (1991, NB II, Siófok
Stieber András (1991, NB II, Budaörs)
Vankó Imre (1994, NB III, Budafoki MTE)

Szintén a másodosztályú Csákvár csapatát erősíti a Ferencvárossal, illetve az Austria Wiennel bajnokságot és gólkirályi címet is begyűjtő Nyilasi Tibor fia, Bálint. A „kis Nyíl” a Ferencvárosnál bontogatta szárnyait, majd rövid soproni kitérő után került Csákvárra. A 26 éves középpályás ősszel tíz mérkőzésen kapott lehetőséget – az NB I-es bajnokságban korábban csupán egy alkalommal léphetett pályára a legjobbak között, még a zöld-fehérek játékosaként.

A Diósgyőr válogatott játékosának, Elek Ákosnak az öccse, Bence Szalai Vilmoshoz hasonló utat járt be eddig. A kisebbik Elek világ életében támadót játszott, ám Siófokon már védekező középpályásként számolnak vele az új szezonban. Elek NB I-es debütálása még várat magára, de legutóbbi nyilatkozatábanarról is beszélt: álma, hogy egyszer egy csapatban szerepelhessen testvérével – időben még semmiről nem csúsztak le.

A magyar válogatott és a Kaiserslautern szélsőjének, Stieber Zoltán öccse, András egyelőre az NB II-es Budaörs színeiben bizonyíthat. Az 1991-es születésű játékos testvéréhez hasonlóan megfordult az Aston Villánál (U18-U23), majd volt az ETO, a Pápa és az Ajka játékosa is. Nyáron a budaörsiek mellett tette le voksát, a bajnokságban egy gól és ugyanennyi gólpassz fűződik a nevéhez. Az NB I-ben még a Győr játékosaként szerzett rutint a 2014-2015-ös szezonban.

Priskin Tamás féltestvére, Vankó Imre az ETO-ban nevelkedett, majd nyáron a harmadosztályú Budafoki MTE mellett tette le voksát, legutóbb a magyar Kupában a Videotont búcsúztatták Vankóék. A 21 éves támadó szellemű középpályás a Győr játékosaként már szerepelt az NB I-ben.

Támadók

Igor Nicsenko (1992, NB III, Dunaújváros PASE)
Dragóner Filip (1998, NB II, Nyíregyháza – kölcsönben)
Lovrencsics Balázs (1991, NB II, Soroksár)

Vezeti az NB II-es bajnokságot a Soroksár, a csapat színeiben pedig remekel Lovrencsics Balázs, aki sajtóhírek szerint már lengyel csapatok érdeklődését is felkeltette. A 25 éves támadó tizenegy góljával egyelőre holtversenyben vezeti az összetett góllövőlistát. A Fradit erősítő Lovrencsics Gergő öccse korábban a Vác, a Gödöllő és a Maglód mezét húzhatta magára. Vajon a válogatottban szerepelhet még együtt a Lovrencsics testvérpár?

A Ferencváros legendás védőjének, Dragóner Attila fia is a focipályát választotta karriernek, ám édesapjával ellentétben a gólszerzés az 1998-as születésű fiatal erőssége. Filip a Fradiban nevelkedett, jelenleg kölcsönben szerepel Nyíregyházán, ahol ősszel remek rajtot vett: rúgott négy gólt, majd sérülés miatt kidőlt… Az utánpótlás válogatottban is számításba vett tehetség a fél-szezon hajrájára lendült újra formába.

Igor Nicsenko a Fradi játékosaként ért el komoly sikereket (kétszeres magyar bajnok, gólkirály), fia, a kisebbik Igor pedig követte őt a pályán. A 24 éves Nicsenko volt a Jászberény és az ESMTK játékosa, de megfordult a Megye I-es Kapuvár színeiben is. Ősszel az NB III-as dunaújvárosiakat erősíti, a gólokkal azonban még adós a támadó.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik