Magyar foci

Mezey: egy-két külföldi edző nem tesz csodát

A 75 esztendős szakember szerint túlértékelik az Európa-bajnoki szereplést.

A jelek szerint visszafogottan értékeli a kontinensbajnoki tagságot, s úgy általában a magyar foci eseményit Mezey György. A korábbi szövetségi kapitány érdekes gondolatokat osztott meg a duol.hu portál olvasóival.

– Nincs ennyi a magyar futballban, mint amennyit a médián keresztül érzékeltettek velünk – magyarázta a legendás tréner. – Jól összejött minden azon az Eb-n, úgy gondoltatták a közvéleménnyel, hogy ez a fellendülés jele. Kétségtelen, hogy vannak pozitív jelek, de alapvetően nem ilyen egyszerű a futballvilág. Naivitás azt hinni, hogy ha hozunk egy-két külföldi edzőt, azok majd megváltják a magyar futballt. Az soha nem fog arra a szintre jutni, amin Puskásék idején volt. Nem hiszem, hogy még egyszer lesz Aranycsapat. Áltatja a közvéleményt és hazudik önmagának, aki azt állítja, hogy ha majd ezt és ezt csinálunk, akkor újra Európa középpontjában leszünk.

– A gyerek futball nélkül elképzelhetetlen. Ezt soha nem tudják megváltoztatni, pedig elképesztő energiákat ölnek bele, hogy a gyerekeket a futballtól elszívják. Sajnos átmenetileg sikeresen is, így a nagy tehetségek máshol kötnek ki. De én nem féltem a sportágat, ez vissza fog rázódni a maga helyére. Most ugyan vitatott állapot van, mert előbb épültek a gyönyörű akadémiák, mintsem felkutatták volna a tehetségeket. Az akadémiákat teletömik közepes tudású tehetségekkel, akikből soha életükben nem lesz futballista – szögezte le Mezey.

Olvasói sztorik