Magyar foci

MK: a hosszabbításban szenvedte ki a Fradi a továbbjutást

A rendes játékidő döntetlenre végződött, ezután pedig egy tizenegyessel gyűrte le a Puskás Akadémiát az FTC.

Magyar Kupa, 8. forduló

Puskás Akadémia FC – Ferencvárosi TC 1–2 (0–1, 1–1)
Felcsút, Pancho Aréna. Játékvezető: Németh Á.
PAFC: Pogacsics – Heffler T., Tar, Tóth Bence, Forró – Fényes (Hudák, a szünetben), Tóth K. (Spandler, 86.) – Márkvárt, Molnár Cs. (Óvári, 67.), Pekár – Tischler. Vezetőedző: Vincze István
FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Pintér Á., Nalepa, Leandro – Gera, Csukics – Csernik, Hajnal (Böde, 80.), Rju (Radó, 80.) – Djuricin (Busai, 51.). Vezetőedző: Thomas Doll
Gólszerzők: Tischler (67.), illetve Djuricin (28.), Gera (105., tizenegyesből)

Nehéz mérkőzésre készülhetett az esélyesebbnek tartott Ferencváros, hiszen a több olyan játékossal is teletűzdelt Puskás Akadémia otthonába látogattak, akik akár az élvonalban is megállnák a helyüket.

A tizenharmadik percben ígéretes helyzetből lőtt Tischler Patrik, ám balszerencséjére csapattársát találta el, így oda lett a veszély. Egy percre rá a másik oldalon Pogacsics Hajnal elé ütött ki egy beadást, ám az FTC középpályása nem volt elég kemény és elnyomták. A 28. percben megszerezte a vezetést a vendég együttes, a remek formában futballozó Djuricint ugratták ki egy gyorsan elvégzett szabadrúgással, a légiós pedig tizennégy méterről, kissé bal oldalról a hosszú sarokba lőtt, 0-1. Hat perccel később majdnem jött a második Fradi-gól, ám Djuricin középre adásáról centikkel maradt le Csernik.

Az 57. percben még csak lehetőségig jutott a felcsúti gárda, Tóth Keve lövését ekkor már védte Dibusz, ám kilenc perccel később már nem tudott segíteni a kapus. Ekkor Pekár nagyszerűen futott el a bal oldalon, beadása pedig üresen találta Tischlert, akinek nem volt nehéz dolga az üres kapuba passzolni, 1-1. A gól után felbátorodott a Puskás Akadémia, igaz ez helyzetekben nem mutatkozott meg, de egyre többször értek fel a vendégek tizenhatosáig. A hangulat is egyre feszültebb lett, több kemény szabálytalanságot is elkövetett mindkét csapat, emiatt. A rendes játékidő hosszabbításában még Lovrencsics szabadrúgását Leandor mellé fejelte, de mivel gól nem született, ezért kétszer tizenöt perces hosszabbítással folytatták a felek.

A ráadás első félidejében Böde és Gera is megkínálta Pogacsicsot egy-egy lövéssel, de a legnagyobb lehetőséghez a 105. percben jutott az FTC. Ekkor Busaival szemben szabálytalankodott Tóth Bence a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Gera higgadtan a bal alsóba lőtte, 1-2. A vendég találatra már nem érkezett hazai válasz, így a zöld-fehérek ha kínkeservesen is, de továbbjutottak a Magyar Kupából.

A Magyar Kupa nyolcadik fordulójában lejátszott mérkőzések eredményeiről ide kattintva olvashat.

Olvasói sztorik