Magyar foci

Lenyűgözte a magyar futball a románok legendáját

„Magyarországon számos klub stadionja és akadémiája fejlődik manapság, sok beruházás kapcsolódik ezekhez.”

Gheorghe Hagi, a román futball valaha volt legnagyobb alakja adott interjút agoal.com-nak. A Real Madrid és a Barcelona egykori sztárja mesélt a saját akadémiájáról és a magyar futballról is.

– A Hagi Akadémia óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. Van egy saját stadionunk, ami ötezer ülőhelyet és sokféle edzési lehetőséget is magában foglal. A felnőtt csapat játszott az Európa Ligában és a csapat hetven százaléka az akadémiáról került ki. A román utánpótlás-válogatottakban játszó játékosok harminc-ötven százalékban az én akadémiámról kerülnek ki. A legutóbbi román felnőtt keretben négy játékosunk is helyet kapott: Razvan Marin, Benzar, Nedelcu és Tiru is. Razvan Marin és Benzar pedig kezdőként szerepelt a Lengyelország elleni mérkőzésen. Az akadémia célja az, hogy a legjobb tudással kerüljenek ki a játékosok onnan – fogalmazott.

Megkérdezték tőle, hogy a magyar futball jelenleg előrébb tart-e a románnál.

– Ezt nagyon nehéz megítélni. A magyar klubok nem értek el sikereket az európai kupákban. Mindkét csapatot láthattuk az idei kontinensviadalon, de a selejtezőcsoportban Románia végzett előkelőbb helyen. Magyarországon számos klub stadionja és akadémiája fejlődik manapság, sok beruházás kapcsolódik ezekhez. Pár évvel ezelőtt találkoztam Magyarország miniszterelnökével, Orbán Viktorral is és lenyűgözött a magyar fociban végbement fejlesztés – tette hozzá Gheorghe Hagi.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik