Magyar foci

Leicester, Brexit, Trump: mi jöhet még??

Minden megtörténhet, amit sose hittünk eddig, így aztán kitaláltunk néhány extrém forgatókönyvet a következő évre is - persze csak a futballban.

Leicester City, Brexit, Donald Trump, mi jön még? – kiáltanak fel az egészen irreális fejleményeket hozó 2016-os év vége felé a világot racionálisan szemlélők. Pedig nem csalás, nem ámítás – szinte minden bekövetkezett ebben az évben, aminek az ellenkezőjére számítottunk. Jó, hogy hamarosan vége… Illetve, dehogyis jó: simán el tudnánk képzelni még néhány abszurditásában is szórakoztató fordulatot, például a futball világából. Úgyhogy eljátszunk a gondolattal: ha a Leicester, a Brexit és Trump is diadalra jutott, mi minden történhet(ne) még? és miért ne? Lássunk néhány érdekes lehetőséget!

A Gyirmót nyeri a magyar bajnokságot

Még hogy poén…? Melyik világhatalom mutatta meg épp szerdára virradóra, hogy bármi megtörténhet? És melyik magyar klubnak érkezett épp’ onnan haza az edzője? Na, ugye! Urbányi István pozitív szemléletű szónoklatokkal felgyújtja a harci tüzet csapatában, több gólt nem is kapnak, elöl pedig a Sallói, Filkor tengely a magyar Mahrez, Vardy tandemként alázza szét az ellenfeleket. Lehet menni fogadni rájuk…

Pintér Attila lesz a Bayern München elnöke és edzője

Mert a bajor klub tagságának is elege lesz a hagyományos ún. „európai értékrendből”, és úgy döntenek, jöjjön egy jelölt, aki esetleg nem annyira komilfó, nem is beszél jól magya… németül, de megmondja a frankót, van ellenségképe, és a kívülről érkezett ember éles látásával világít rá a problémákra, ráadásul a magyar futballnak Németországban még mindig komoly tekintélye van! „Wir müssen tolódni!” – rajongók ezrei lengetik a zászlókra hímzett, gyorsan legendássá vált Pintér-féle jelmondatot, miközben kárörvendve szavazzák le a megunt bajor értékrendet szajkózó Franz Beckenbauert és stábját. Új korszak kezdődik a német futballkultúrában, nem vitás.

Arsene Wenger megnyeri a BL-t és aláír a Chelsea-hez

Igen, az Arsenalban ezúttal senki nem sérül meg a szezon hátralévő részében, a londoni fiúk magabiztosan söprik be a Bayer Leverkusen elleni Bajnokok Ligája-finálét, ami után a huszadik szezonját fantasztikus sikerrel záró „Papa” bejelenti, régi vágyát megvalósítva, elfogadta Roman Abramovics hívását, mert „szeretnék végre egy olyan klubnál dolgozni, ahol két kézzel szórhatom a pénzt”. Ráadásul a Chelsea-ben belebújós kabátot hordanak az edzők, amin nem kell cipzárral és tépőzárral vacakolni meccs közben.

Az MTK zsúfolt ház előtt játssza első EL-főtáblás meccsét

Minden jegy előre elkel a selejtezőben szenzációsan szereplő kék-fehérek Manchester United elleni csoportmeccsére, ami előtt Deutsch Tamás személyesen adja át a klub ajándékát, egy Maya Gold-DVD-t a kissé rezignált José Mourinhónak. Ötezer szurkoló tombol a lelátón, amikor Paul Pogba első kapáslövése után a falról visszapattanó labda leteríti Ibrahimovicot. A meccset természetesen a kék-fehérek nyerik, Torghelle próbajátékra megy az Old Traffordra.

A Sunderland nyeri az angol bajnokságot

Mégpedig Sam Allerdyce vezetésével, aki ugyan kompromittálja magát egy titkos videófelvételen, amiről kiderül, ő szervezte a Brexitet, de mivel a régi vágású angol futball megmaradt hívei felsorakoznak mögé, „rúgd és fuss!” taktikájával ízzé-porrá zúzza Guardiola összes vacak sallangját. A brit sajtó a klasszikus értékek diadalaként ünnepli a jelenleg tökutolsó “fekete macskák” bajnoki címét.

A Ferencváros megvédi bajnoki címét

Jelen pillanatban ez a hír önmagában annyira viccesnek tűnik, hogy nem tudunk semmit hozzáfűzni, bár állítólag Böde Dániel indul a parlamenti választásokon két év múlva. Ha elindul, meg is nyeri.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik