Magyar foci

Kuntics: valószínűleg felsőbb utasításra nem ünnepelhettek a játékosok a szurkolókkal

Az FTC korábbi játékosai, Balog Zoltán, Vincze Ottó és Zoran Kuntics elmondták véleményüket a Fradi-játékosok szerdai gesztusáról.

Honlapunk szerda délután beszámolt arról, hogy a Koroncó–Ferencváros kupameccs (0-9) végén hiába hívta a Fradi-tábor közös ünneplésre a játékosokat, a vendégek közül senki nem vonult a drukkerek elé. A ritkán látható gesztussal kapcsolatban a Rangadó.hu megpróbálta kideríteni a választ az FTC korábbi játékosainál, hogy miért érdemelhették ezt a szurkolók, akik végig nagyszerű hangulatot teremtettek, és közel kétezren jelentek meg munkanapon egy idegenbeli mérkőzésen.

– Nekem is furcsa volt, hogy nem ment oda a csapat megköszönni a szurkolást a táborhoz – kezdte Balog Zoltán, aki 2000-től 2007-ig, illetve 2009-től 2012-ig volt a zöld-fehérek védője. – Nem emlékszem pontosan, hogy ki, de egy játékos elindult a szurkolók felé, aztán körülbelül a körívig jutott, amikor látta, hogy a többiek mégsem mennek, és elbizonytalanodott. Nem nézett ki jól ez az egész jelenet. Érthető a szurkolók csalódottsága, hiszen egy egész munkanapot áldoztak arra, hogy ott lehessenek Koroncón. Én is átéltem már néhányszor olyat, hogy a drukkerek a meccs végén kifütyültek, vagy szidalmaztak minket egy-egy gyengébb teljesítmény miatt, de akkor is odamentünk a csapattársakkal megtapsolni őket – emlékezett vissza az FTC korábbi csapatkapitánya, aki a helyszínen tekintette meg a találkozót.

– Az igazat megvallva, nem tudtam arról, hogy ez történt a meccs végén. Általánosságban viszont elmondhatom, hogy a Fradi attól Fradi, hogy ilyen szurkolótábora van – ezt már az 1995-ös Bajnokok Ligája-menetelésben oroszlánrészt vállaló Vincze Ottó nyilatkozta. – A klubról nem lehet leválasztani a szurkolókat, akik rengeteg áldozatot hoznak. A szurkoló a Fradinak az egyik DNS-e. Ha ez egyszeri dolog volt, akkor nyilván meg kell beszélni a két fél között, ha pedig szándékos volt, akkor ennek az ügynek utána kell járni, hiszen a drukkerek a Ferencváros hagyományainak fontos részét képezik. Nem lehet egyik napról a másikra megfeledkezni róluk, a szurkolókat meg kell becsülni. Sajnos a fanatikusok és a vezetőség között régóta van ellentét, ezt azonban nem leépíteni kellene, hanem inkább egymáshoz közelíteni – zárta mondandóját Vincze.

– Nagyon meglepődtem azon, hogy a játékosok nem köszönték meg a drukkereknek a buzdítást, de kétlem, hogy a focisták saját maguk döntöttek volna így, valószínűleg felsőbb utasításra történt ez az egész – fogalmazta meg markáns véleményét Zoran Kuntics, a BL-korszak egyik hőse, aki később edzőként is tevékenykedett a klubnál. – Évek óta nincs jó viszony a vezetőség és a szurkolók között, de ez nem járható út, ez száz százalék. A legnagyobb magyar klub szinte szurkolók nélkül játszik a bajnokikon, főleg idegenben. Máig emlékszem arra, hogy az Ajax elleni BL-meccsünkön a hazai 5-1-es vereség után az egész stadion skandálta, hogy „szép volt fiúk”, de mi még akkor is megtapsoltuk őket, ha esetleg fütyültek egy-egy rosszabb meccs után. Természetes és normális reakció volt a szurkolóktól a meccs végi felháborodás Koroncón, hiszen egy egész munkanapjuk ráment erre a mérkőzésre, feltételezem sokan szabadnapot is kivettek. Hónapok óta mondom, az egyik legnagyobb kívánságom, hogy ennek a helyzetnek vége legyen, mert a Ferencváros nemlétezhet szurkolók nélkül – vélekedett a szabadkai születésű korábbi csatár.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik