Magyar foci

László Csaba ismét itthagyta az országot – megvan az új csapata

Szlovákiában folytatja a Ferencváros korábbi vezetőedzője.

A szlovák bajnokságban szereplő DAC Dunaszerdahely hivatalos honlapján tette közzé, hogy új vezetőedzőt neveztek ki a csapat élére László Csaba személyében.

A székelyudvarhelyi születésű tréner Magyarországon korábban dolgozott az FTC és az MTK Budapest élén is, de Lothar Matthäus segítője is volt a magyar nemzeti tizenegynél. Külföldön a skót Heart of Midlothian gárdájánál, illetve a belga Charleroi csapatánál dolgozott, valamint az ugandai és a litván nemzeti tizenegy szövetségi kapitányaként is tevékenykedett.

– Köszönöm Németh Krisztiánnak és Borbély Balázsnak a csapatért végzett munkájukat. Nehéz időszakban vezették a csapatot, a klub soha ilyen sok idegenbeli meccset nem játszott. Szoros mérkőzéseken, nehéz ellenfelekkel veszítettünk pontokat. Mindkettőjük munkájával továbbra is számolunk, maradnak a klub kötelékében. Krisztiánnal folytatott közös beszélgetéseink során úgy döntöttünk, hogy a klub érdekeit szem előtt tartva meg kell hoznunk ezt a döntést. Az új főedző feladata, hogy a csapat teljesítményével megfeleljen a DAC-ot övező elvárásoknak – tehát eredményes futballt játszani, és elindulni felfelé a táblázaton – mondta Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa.

Az 58 éves német Werner Bürger (született 1958. április 23.) szintén Németországban szerezte UEFA-Pro licenszes edzői képesítését. László Csaba segítője volt az MTK és a Hearts kispadján, ezen kívül dolgozott Svájcban és a német korosztályos válogatottak élén.

Olvasói sztorik