Magyar foci

Szabics csalódott volt, hogy nem fejezhették be a munkát a válogatottnál

A Sturm pályaedzője a válogatottról, és arról is beszélt, ha felkérnék, dolgozna-e Magyarországon.

A Sturm Graz nagyszerűen rajtolt az osztrák élvonalban, jelenleg éllovasként várja a 12. fordulót, előnye 8 pont a második helyezettel szemben. Az osztrák újságok nem csak a vezetőedzőt, Franco Fodát dicsérik emiatt, hanem a segítőjét, Szabics Imrét is elismerik. A 36-szoros korábbi válogatott focista a Digi Sport Reggeli Start című műsorában beszélt a nagyszerű szezonkezdetről, és a csapatnál végzett feladatairól.

– Senki nem várta ezt a jó szereplést, hiszen nagy változások történtek a nyár folyamán a csapat keretét és a vezetőséget is tekintve. A váratlan sikerek általában a legízesebbek, nagyon élvezzük ezt a helyzetet, és próbáljuk minél tovább kitolni ezt a jó szériát – kezdte Szabics, majd a saját munkájára is kitért. – Klasszikus pályaedzői feladataim vannak, de nagyobb hangsúlyt kap az ellenfelek elemzése, és a kiemelt képességű játékosok egyéni edzése is a munkámban. Jelenleg szeretnék minél többet segíteni, és minél sikeresebb lenni a csapatnál. Nem szeretnék a háttérből előtérbe kerülni, hiszen mindig furcsa szemmel nézem azokat a pályaedzőket, akik kicsit túl fontosnak gondolják magukat, én nem szeretném ezt a hibát elkövetni – utalt Szabics Imre arra a kérdésre, hogy gondolkodik-e már vezetőedzői szerepkörben.

A még mindig csupán 35 éves szakember arra a felvetésre is reagált, hogy amennyiben lehetősége lenne, dolgozna-e Magyarországon, kiváltképpen korábbi csapatánál, a Ferencvárosnál.

– Nem az én feladatom eldönteni, van-e arra igény hogy Magyarországon dolgozzak. Én nagyon szívesen mentem játékosként is, és Dárdai Pali mellé edzőként dolgozni is a válogatottba. Ez azonban mások akaratától és igényétől függ, nem hiszem, hogy bárki nemet tudna mondani hazája hívására. A fociban nagyon gyorsan történnek a dolgok, pláne a vezetőedzők életében. Megfordult már a fejemben természetesem az is, hogy egyszer talán a Ferencvárosnak lennék a vezetőedzője, de ez nagyon sok mindenen múlik, attól is függ, ki hogyan tervezi a jövőjét.

Szabics Imre 2014-2015-ig a magyar válogatott szakmai stábjában dolgozott Dárdai Pál szövetségi kapitány idején, ám amikor Bernd Storck került a csapat élére, neki is távoznia kellett, így nem tudták befejezni azt a munkát, amit elkezdtek.

– Minden ember hazudna aki azt mondaná, hogy ebben a helyzetben nem érezne csalódottságot, ez velem is így volt. Ezen az időszakon azon már túl vagyok, nagyon jól érzem most magam a Sturmnál, sikeres a csapat – zárta a Reggeli Startban adott nyilatkozatát Szabics Imre.

A teljes interjút ittnézheti meg.

Olvasói sztorik