Magyar foci

Fiatalokkal jött, de győzni akar a Sporting a stadionavatón

A portugálok trénere elmondta, úgy válogatták össze a játékosokat, hogy jó játékra legyenek képesek.

A Sporting Lisboa fiatal kerettel érkezik az MTK elleni gálamérkőzésre, amellyel csütörtök este felavatják az új Hidegkuti Nándor Stadiont. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Teodoru Vaszilisz, a kék-fehérek vezetőedzője hangsúlyozta: tudják, hogy rendkívül sűrű a portugál klub programja, amelynek első kerete kupamérkőzést játszik a stadionavatóval szinte egyidőben, ám így is rendkívül megtisztelő számukra a lisszaboni együttes fellépése.

– Mindenki tudja, hogy Lisszabonban az egyik legerősebb európai utánpótlással rendelkeznek. Tehetséges, gyors játékosokról van szó, biztos vagyok benne, hogy jó mérkőzés lesz. Nagy megtiszteltetés számunkra a Sporting ellen játszani – emelte ki Teodoru Vaszilisz, s hozzátette, ő minden játékosának lehetőséget ad majd a 17 évesektől kezdve, hiszen tekintettel kell lennie a csapat szombati, Vasas elleni idegenbeli találkozójára is.

– Egy történelmi esemény felelevenítése lesz ez a találkozó, nem csak egy puszta mérkőzés – hangsúlyozta Joao de Deus, a portugálok trénere az 1964-es finálé néhány játékosának jelenlétében megtartott sajtóeseményen. – Megszoktuk, hogy több fronton helyt kell állni, úgy válogattuk össze a keretet, hogy jó játékra legyenek képesek.

Ricardo Esgalo, a Sporting játékosa elmondta, nem kérdés, hogy győzni jöttek Budapestre: – Az a célunk, hogy két versenyképes csapat egymást tisztelve játsszon egy jó mérkőzést – emelte ki.

Poór Patrik, az MTK játékosa hangsúlyozta, szeretnék győzelemmel felavatni az új stadiont, de nem számít könnyű meccsre, hiszen a fiatal játékosokkal is nagyon jó erőkből áll a portugál csapat.

– Az elsőszámú cél, hogy közönségszórakoztató játékkal tudjuk megnyitni a stadiont, de mi is nyerni szeretnénk. Minden mérkőzésen úgy kell pályára lépnünk, hogy nem tudjuk, ki figyel minket a lelátóról. Most bebizonyíthatjuk egy nagy európai klubnak, hogy milyen tehetségesek vagyunk – fejtette ki. Elmondta, bízik benne, hogy közönségszórakoztató játék lesz, hiszen mindkét csapat erre fog törekedni.